Referat: FC Barcelona – Villarreal 3 - 5

FCBARCELONA.DK - 27.01.24

// Villarreal

FC Barcelona: Peña, Koundé, Araujo, Christensen (Cubarsí 46’), Fort (Cancelo 46’), Romeu (Pedri 46’), De Jong, Gündogan, Yamal, Lewandowski (Roque 78’), Félix (Torres 58’)

Bænk: Cancelo, Torres, Pedri, Roque, Astralaga, Casadó, Kochen, Fermín, Cubarsí og Guiu

Mål: 0-1 Moreno (41’), 0-2 Akhomach (54’), 1-2 Gündogan (60’), 2-2 Pedri (68’), 3-2 Bailly, selvmål, 3-3 Guedes (84’), 3-4 Sørloth (90’), 3-5 Morales (90’)

Barca spillede sin første hjemmekamp i mere end en måned, da de tog imod Villarreal i ligaens 22. runde. Her overraskede Xavi med at have Romeu, Fort og Félix med fra start på bekostning af Pedri, Cancelo og Torres.

Barca lagde ud i fint tempo og satte sig på spillet, mens Villarreal for det meste stod på egen banehalvdel for at forsvare sig. Kampens første afslutning kom i det 8. minut, hvor Yamal sendte et skud afsted fra distancen, men danske Filip Jørgensen i målet afværgede uden de store problemer. Barca fortsatte de gode takter og efter kvarter var det Félix der fosøgte sig udefra, men Jørgensen reddede til hjørne med det yderste af fingerspidserne.

Villarreal var sjældne gæster i Barcas felt, men i det 22. minut satte en boldtab af Araujo gang i et angreb af gæsterne, hvor det lykkedes Moreno at sende bolden i nettet, men målet blev annulleret af VAR for offside. Barca fastholdt presset på gæsterne og det 27. minut sendte Yamal et skud forbi mål. Trods det klare overtag kneb det gevaldigt for hjemmeholdet med at skabe gennemspillede angreb og åbne chancer.

Først i det 36. minut havde Villarreal deres første legale forsøg på mål, men Peña kom godt ned og tog skuddet fra Moreno. Fem minutter senere blev Barcas defensive problemer udstillet, da først Romeu tabte en nærkamp, hvorefter Christensen totalt missede sin markering af Moreno i feltet, så spanieren kunne banke bolden i nettet til 0-1. Her blev der helt stille på Estadi Olímpic. Mere skete der ikke i en første halvleg, hvor Barca havde haft bolden klart mest, men hvor de havde skabt meget lidt.

Xavi reagerede med tre udskiftninger i pausen, hvor Cancelo, Cubarsí og Pedri afløste Fort, Christensen og Romeu. Barca lagde ud med at skabe et par farlige situationer i Villarreals felt, men uden at der blev afsluttet. Gæsterne stod afventende og lod Barca have initiativet. I det 53. minut appellerede Barca for straffespark mod Yamal, men hverken dommer eller VAR var enige. To minutter begik Cancelo en kæmpe fejl, så den tidligere Barca-spiller Akhomach fik frit løb mod mål og sikkert afdriblede Peña og gjorde det til 0-2. Lige efter blev Joao Félix afløst af Torres.

Efter præcist en times spil blev der jublet på Estadi Olímpic, for her fik Gündogan reduceret til 1-2. Det var Torres der ville finde Lewandowski i feltet, men bolden gik videre til Gündogan, der flot gjorde det til 1-2. Få minutter efter burde der burde være blevet udlignet da Torres blev spillet totalt fri i feltet, men han ramte bolden skidt. Barca satte Villarreal under et massivt pres og det gav udbytte i det 68. minut, hvor en returbold i feltet røg ud til Pedri, der gjorde det til 2-2 med et fladt skud. Flot comeback af Barca.

Bare tre minutter efter lagde Gündogan et frispark ind i feltet til Araujo, men det var gæsternes Bailly der var uheldig at sende bolden i eget net til en 3-2 føring til Barca. Dermed var kampen vendt på hovedet på kun 11 minutter. Kort efter blev Lewandowski afløst af Vitor Roque. De tre hurtige mål fik ikke Villarreal til at opgive og de satsede længere frem på banen. Det gav også Barca mere plads og i det 80. minut kom Yamal til en god mulighed, men Jørgensen afværgede. Et par minutter var det Roque blev spillet fri i feltet og afsluttede, men han måtte nøjes med et hjørnespark. Her fik Cancelo afsluttet fra distancen, men Jørgensen kom ud i fuld længde med en flot redning.

Netop som man ventede på et 4-2 mål slog Villarreal en kontra i det 84. minut, hvor Guedes trak mod mål og sendte bolden i nettet til en 3-3 udligning. Barca skulle bruge alle tre point og i det 89. minut var det tæt på efter en fejl af Jørgensen, men Koundés skud blev rettet af til hjørne. Lige efter dømte dommeren straffe til Barca, da bolden ramte en Villarreal-spiller på armen, men VAR ændrede kendelsen under store protester fra Barcas spillere og alle på Estadi Olímpic. Villarreal søgte alle de spilstop de kunne I det 96. minut afsluttede Yamal fra kanten af feltet, men bolden sad i favnen på Jørgensen. Minuttet efter sejlede det igen i Barcas forsvar, hvor Araujo sendte bolden lige i fødderne på en modstander, så Sørloth kunne gøre det til 3-4.

Barca var under et maksimalt pres og de kastede alle mand frem. Det blev straffet i 102. minut, da Morales lukkede og slukkede med en scoring til 3-5. Kort efter fløjtede dommeren af efter en fantastisk fodboldkamp som Barca burde have vundet.