Referat: FC Barcelona – Real Madrid 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 28.10.23

FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Christensen, Martínez, Balde, Gündogan, Gavi, Cancelo (Yamal 77’), Fermín (Romeu 71’), Joao Félix (Raphinha 77’), Torres (Lewandowski 61’)

Bænk: Peña, Alonso, Romeu, Koundé, Raphinha, Lewandowski, Yamal, Astralaga, Casadó, Cubarsí, Guiu og Fort.

Mål: 1-0 Gündogan (6’), 1-1 Bellingham (69’), 1-2 Bellingham (90’)

Det handlede om El Clásico i ligaens 11. runde, da Barca tog imod Real Madrid på Estadi Olímpic. Her tog de tilbagevendte Lewandowski, Koundé og Raphinha alle plads på bænken, mens Joao Cancelo blev rykket frem på en uvant plads på midtbanen og Araujo fik til opgave at markere Vincius som højre back.

De to hold følte hinanden lidt på tænderne i kampens allerførste minutter, men det varede ikke længe, før et veloplagt Estadi Olímpic fik noget at juble over. I det 6. minut modtog Gündogan bolden udenfor Madrids felt, hvor han ville spille bande med Torres, men med god hjælp fra gæsternes forsvar kom tyskeren fri, hvorefter han køligt lagde bolden under Kepa i målet til 1-0. Scoringen blev mødt med et jubelbrøl fra lægterne. Barca virkede i god kontrol mod et Madrid-mandskab, der havde svært ved at finde hinanden og det var tæt på at give udbytte for Barca i det 16. minut Her erobrede Gavi energisk bolden udenfor Madrids felt, så den gik videre til Fermín i feltet, men han måtte se sit skud tage ydersiden af stolpen.

Der blev spillet i et højt tempo og Madrid forsøgte periodevist at gå højt på banen i et pres, men det løste Barca godt. De spillede med ro og sikkerhed i pasningerne, så gæsterne ikke kunne skabe noget farligt. Kampen var intens og tilskuerne nød tydeligvis at se Barca sidde på kampen, for der blev bakket godt op. Der blev gået til den i nærkampene og især Vinicius syntes frustreret over at spillet ikke kørte for ham. Madrid kæmpede hårdt for at komme ind i kampen og det lykkedes for dem at holde bedre på bolden, men Barca fik stoppet alt hvad der kom. Samtidig forsøgte Barca hele tiden at skabe noget og der var et par aktioner, hvor det kun var de sidste afgørende pasninger der missede.

Der skulle gå 38 minutter inden at Madrid havde deres første reelle forsøg i opgøret, da Carvajal fra en spids vinkel sendte bolden i sidenettet. Lige inden havde Fermín haft et skud fra distancen, hvor bolden gik et stykke forbi. Intensiteten fortsatte resten af halvlegen, men uden at nogle af holdene lykkedes med at komme frem til noget inden dommeren fløjtede til pause efter en solid og kontrolleret indsats af Barca.

Anden halvleg blev indledt med en mulighed til Rodrygo, hvor han sendte bolden et godt stykke over mål. Få minutter efter var det uhyre tæt på endnu en Barca-scoring, da Martínez fik hovedet på bolden på et indlæg fra Fermín, hvor bolden prellede af på stolpen. Araujo afsluttede på riposten, men her fik Kepa pareret med en god redning. Spillet fungerede bedre for Madrid end i første halvleg og det skabte en farlig mulighed hvor Bellingham var ved at komme fri, men Gavi kom ned med en vigtig tackling af englængeren. Kort inden at uret rundede en time var det Kroos der afsluttede fra distancen, men uden problemer for Ter Stegen. Kort efter blev Torres afløst af Lewandowski.

Madrid fortsatte jagten på en udligning og de fik presset Barca tilbage. Det gav en afslutning af Tchouameni midt i halvlegen, hvor Ter Stegen kom ud i fuld længde og fik afværget til hjørne. Madrid fastholdt deres pres og i det 69. minut var det Bellingham der fyrede af fra distancen og her strøg bolden uimodståeligt i nettet til 1-1. Kort efter blev Fermín López afløst af Oriol Romeu, nok i et forsøg på at få kontrollen tilbage i opgøret. Få minutter senere kom Yamal og Raphinha på banen i stedet for Cancelo og Felix.

Madrid fortsatte med at sidde på spillet, men 10 minutter før lykkedes det for Barca at afslutte for første gang i lang tid, men skuddet fra Lewandowski gik over mål. Minuttet efter var det Gavi der forsøgte sig, men også her gik bolden over. Barca fik bedre styr på sit spil og det så ud som om, at de fik taget brodden af Madrids overtag. Det blev der lavet om på i dommeren tillægstid, hvor et indlæg strejfede Modric og gik videre til Bellingham tæt foran mål, hvor han scorede til 1-2. Skuffelsen var massiv på tilskuerpladserne. Barca sendte alt frem i de allersidste minutter, men uden at de kom tæt på en udligning. Det sluttede derved med en 1-2 til Real Madrid, der med sejren nu er fire point foran Barca i tabellen.