FCBARCELONA.DK - 12.03.24

// Napoli

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cancelo, Christensen (Romeu 60’), Gündogan, Fermín (60’), Yamal, Raphinha (Félix 81’), Lewandowski

Bænk: Peña, Martínez, Romeu, Sergi Roberto, Félix, Roque, Astralaga, Casadó, Unai, Guiu og Fort

Mål: 1-0 Fermín (15’), 2-0 Cancelo (17’), 2-1 Brahmani (30’), 3-1 Lewandowski (83’)

Barca tog imod Napoli i returkampen i Champions League, hvor det handlede om at komme videre til kvartfinalen. Først opgør I Napoli nogle uger forinden var endt 1-1, så det var helt åbent til returopgøret på Montjuic.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Der blev lagt ud i et højt tempo fra begge sider og der gik kun ét minut, inden kampens første afslutning kom, da Yamal sendte bolden over mål. Spillet bølgede frem og tilbage og det i 8. minut forsøgte Fermín sig igen, men denne gang forbi mål. Der skulle ikke gå mange minutter, inden at tilskuerne på Estadi Olímpic kunne juble. Et godt angreb blev sat op, hvor Raphinha fik sendt bolden ind foran mål, hvor Fermín køligt sendte den fladt i nettet til 1-0 efter et kvarters spil.

Blot to minutter efter blev det 2-0. Napoli havde mange mand med fremme og det udnyttede Yamal til at starte en hurtig kontra, hvor Raphinha sendte bolden på stolpen. Cancelo var klar på riposten og han fik bolden ekspederet i nettet. Fantastisk start af Barca og Napoli-spillerne virkede naturligt rystede over de to hurtige mål. Herefter begyndte Barca at kontrollere kampen og holde mere på bolden, mens Napoli havde svært ved at finde sig selv. Alt så ud til at være under kontrol, men efter en halv time blev der reduceret. Cancelo missede sin markering af Politano, der lagde bolden ind til Brahmani, der sikkert gjorde det til 2-1.

Målet fik troen tilbage hos gæsterne og spillet begyndte at fungere bedre for dem. I det 34. minut kunne der godt være blev udlignet, da Di Lorenze sendte et godt hovedstød af sted, men Ter Stegen leverede en flot og vigtig redning. Efter en periode hvor spillet ikke havde kørt for Barca, fik Lewandowski en god mulighed i det 40. minut på oplæg af Yamal, men han ramte bolden skidt. Barca sluttede halvlegen bedst af, hvor de fik et par hjørnespark, men det blev ved 2-1 ved pausen efter 45 hektiske og intense minutter, hvor Barca fortjent var foran.

Napoli lagde bedst ud efter pausen og i det 47. minut havde de et skud tæt forbi mål. Barca blev mødt af et højt pres og det gav det store problemer med opspillet og bolden blev smidt hurtigt væk i en usikker start på halvlegen af hjemmeholdet. I det 54. minut fik de dog sat et godt angreb op og her fik Raphinha en god mulighed, men bolden sad lige på målmanden. Napolis pres fortsatte og Barca var i tydelige problemer. Efter en times spil blev Sergi Roberto og Romeu sendt på banen i stedet for Fermín López og Andreas Christensen.

Barcas forsvar var på hælene og Napoli var konstant målsøgende i deres spil, mens offensiven slet ikke fungerede for catalanerne. Midt i halvlegen blev dog til en god afslutning af Raphinha på et direkte frispark, men målmanden afværgede til hjørne. På det hjørnespark fik Yamal sendt bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for offside. Barca begyndte at komme bedre med i kampen og et kvarter før tid fik Gündogan sendt et god skud afsted, hvor målmanden reddede til hjørne. Kort var det Raphinha der forsøgte sig, men også her stod målmanden i vejen for en scoring. I det 78. minut var det uhyre tæt på en scoring til Barca, da Yamal afsluttede efter nogle gode kombinationer, men han sendte bolden forbi mål. Den mulighed burde han have fået mere ud af.

Napoli var tvunget til at satse offensivt og det var tæt på at give udbytte 10 minutter før tid, da danske Jesper Lindstrøm fik en helt åben hovedstødschance, men han brændte stort ved at sende bolden forbi. Her var heldet med Barca. Lige efter kom Félix på banen i stedet for Raphinha. I det 83. minut gik Estadi Olímpic amok i jubel, da Lewandowski gjorde det til 3-1. Forarbejdet stod Sergi Roberto for, da han uselvisk spillede polakken totalt fri foran det tomme mål. Napoli havde dog ikke givet op, for i det 89. minut havde Oliveira et forsøg der tog oversiden af overliggeren.

Dommeren lagde fire minutter til og her var italienerne tæt på igen, da Kvaratskhelia sendte et godt skud afsted, hvor bolden sneg sig forbi mål, efter en skidt aktion af Romeu i eget felt. Lige efter havde Yamal muligheden for at lukke enhver tvivl om udfaldet, men hans skud sad i favnen på målmanden. Mere skete der ikke og Barcas spillere kunne juble over at være i kvartfinalen i Champions League.