FCBARCELONA.DK - 08.03.24

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Cubarsi, Iñigo Martínez, Cancelo, Christensen, Gündogan (Romeu 86’), Raphinha (Fermín 36’), Yamal, Marc Guiu (Lewandowski 62’), Joao Félix (Roque 62’)

Bænk: Iñaki Peña, Kochen, Fort, Mikayil Faye, Romeu, Fermín, Unai, Casadó, Sergi Roberto, Lewandowski og Vitor Roque

Mål: 1-0 Yamal (73’)

Xavi valgte uventet at indlede opgøret med Lewandowski på bænken og det gav den unge Marc Guiu en plads i en startopstilling, hvor der var hele fire angribere.

Helt som ventet stillede Mallorca sig tilbage for at forsvare sig med ƒem mand i bagerste kæde. Det betød straks et klart overtag til Barca, der begyndte at lede efter huller i gæsternes defensiv og det skete med god fart i kombinationerne samtidig med, at genpresset fungerede fint. Det kneb dog med at få sat de afgørende pasninger ind der skulle skabe muligheder foran mål. Det gjorde det heller ikke nemmere, at Mallorca begik en del frispark for bryde kampens rytme.

I det 20. minut lykkedes det endelig for at Barca at splitte gæsternes forsvar, da Raphinha blev sendt afsted i dybden, hvor han blev hægtet i feltet. Barca appellerede for straffe, men dommeren fløjtede ikke. Det ændrede VAR dog på og straffesparket blev korrekt dømt. I fraværet af Lewandowski var det Gündogan der tog sparket, men tyskerens spark var svagt og blev afværget af målmanden. Mallorca var sjældne gæster foran Barcas mål, men i det 31. minut sendte Muriqi et hovedstød tæt forbi mål. Kort efter betød en stor fejl af Yamal en ny farlig situation til Mallorca, men Cubarsí kom tilbage og fik afværget med en vigtig blokering.

Kort efter fik Félix sendt et godt fladt skud sted afsted, hvor bolden sneg sig forbi mål. I det 36. minut måtte Raphinha udgå med smerter i sin ene ankel og Fermín kom på banen i stedet. Farten var gået helt ud af Barca spil, men i det 41. minut blev Gündogan spillet fri i feltet, men vinklen blev spids og målmanden afværgede uden problemer. I halvlegens sidste minut fik Fermín sendt et hovedstød af sted, hvor målmanden fik verfet bolden over mål til hjørne. Mere skete der ikke inden pausefløjtet og spillerne blev sendt fra banen med en sjælden pibekoncert fra en del af tilskuerne på Estadi Olímpic.

Anden halvleg blev indledt med et godt forsøg af Félix, hvor bolden strejfede en modstander og var tæt på at gå i mål, men keeperen kom ned og afværgede. Mallorca stod højere på banen og fik skabt lidt uro i Barcas forsvar, men uden at der blev afsluttet. Kampen var åbnet mere op og i det 57. minut var det uhyre tæt på en føring til Barca, da Yamal sendte et brag af et skud af sted, hvor bolden prellede af på overliggeren. Den aktion havde fortjent bedre skæbne. Et par minutter efter var Barca farlige igen da Guiu lagde bolden til rette for Gündogan til en åben mulighed, men skuddet manglede fart og gav ikke målmanden problemer.

Lige efter blev Guiu og Félix afløst af Lewandowski og Vitor Roque. Barca begyndte at få sat Mallorca under pres og bolden var meget på catalanske fødder. Der manglede dog stadig de afgørende marginaler i de sidste pasninger og indlæg. Det blev der lavet om på i det 73. minut, da Lamine Yamal modtog bolden fra Lewandowski og tog et par gode træk ind i feltet, hvorefter han drejede bolden op i fjerneste målhjørne til en fantastisk og helt fortjent 1-0 føring. Målet tvang Mallorca længere frem på banen, men det var fortsat Barca der styrede begivenhederne uden de store problemer, dog uden at skabe det store foran mål.

I det 86. minut blev Oriol Romeu sendt på banen i stedet for Gündogan. Mallorca forsøgte sig med indlæg i det catalanske felt, men ikke noget der gav hjemmeholdet problemer. Gæsterne forsøgte at sætte en offensiv ind i dommerens tillægstid, men Barca kom aldrig under pres for alvor. De holdt Mallorca fra at skabe noget og dermed blev det til en fortjent catalansk sejr, men uden at holdet havde spillet nogen særlig god kamp.