Referat: Celta Vigo – FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 17.02.24

// Celta de Vigo

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo (Martínez 46’), Cubarsí, Cancelo, Christensen (Gündogan 57’), De Jong, Pedri (Fermín 75’), Yamal, Roque (Raphinha 57’), Lewandowski

Bænk: Peña, Martínez, Raphinha, Gündogan, Fermín, Romeu, Kochen, Casadó, Guiu og Fort

Mål: 0-1 Lewandowski (45’), 1-1 Aspas (47’), 1-2 Lewandowski, straffespark (90’)

Artiklen fortsætter under annoncen

Barca gæstede Celta Vigo i ligaens 25. runde, hvor de skulle forsøge at revanchere det skuffende 3-3 resultat mod Granada en uge tidligere. Xavi overraskede ved at indlede kampen med Gündogan på bænken, hvilket gav plads til Vitor Roque fra start.

Det var jævnbyrdigt i indledningen, hvor begge hold forsøgte at komme frem på banen, men der skulle gå ni minutter, inden at kampens første afslutning kom. Den stod Lamine Yamal for, da han skød fra kanten af feltet, men målmanden afværgede forsøget. Et par minutter efter var det Celta der afsluttede, men her greb Ter Stegen ind uden de store problemer.

Det var tydeligt at Barca havde problemer med at finde offensive løsninger, men midt i halvlegen erobrede De Jong en bold, så Barca kom tre mod to. Her fejlede Roque dog fælt med sin førsteberøring, så den store mulighed løb ud i sandet. Skidt aktion af brasilianeren. I det 26. minut lykkedes det endelig for Barca at afslutte igen, da Christensen sendte et hovedstød tæt forbi mål på et hjørnespark.

Barca begyndte at få et overtag og Celta var efterhånden sjældne gæster foran gæsternes felt. Det kneb dog gevaldigt med at få udbytte af overtaget, for de sidste pasninger og indlæg nåede ikke frem. Først i det 44. minut viste Barca tænder igen, da Lewandowski sendte et indlæg ind mod Yamal, men en blokering i sidste sekund forhindrede en scoring. Minuttet efter modtog Lewandowski bolden på kanten af feltet, hvor han tog et godt træk og bankede bolden i mål til 0-1. Kontant scoring af polakken. Mere skete der ikke i en første halvleg, hvor Barca fortjent var foran.

Xavi valgte at erstatte Araujo med Martínez i pausen. Anden halvleg fik en dårlig start for Barca, for i det 47. minut blev der udlignet. Det var Aspas der afsluttede, hvor bolden ramte Koundé på vejen mod mål, så Ter Stegen var prisgivet. Målet gav Celta ny gejst og de var godt med mod et Barca-mandskab, der manglede fart i bolden. I det 57. minut foretog Xavi en dobbelt udskiftning, hvor Raphinha og Gündogan afløste Roque og Christensen. Barcas første afslutning efter pausen kom i 60. minut, da Yamal drejede bolden et stykke forbi mål.

Få minutter efter sendte Raphinha et direkte frispark mod mål, hvor målmanden med fingerspidserne sendte bolden til hjørne. Spillet bølgede frem og tilbage mellem to hold, der ville have sejren og tilskuerne på Balaidos fornemmede helt sikkert muligheden for tre point. I det 74. minut følte Barca sig snydt for et straffespark, da Raphinha fik en skub i ryggen i feltet, men VAR greb ikke ind. Lige efter kom Fermín på banen i stedet for Pedri.

Barca havde brug for alle tre point og det burde resultere i et pres på hjemmeholdet, men den catalanske offensiv fungerede ikke. Celta havde derfor ikke de store problemer med at afvise hvad der kom. Samtidig havde hjemmeholdet kræfter til at skabe et par farlige situationer, der dog ikke udmøntede sig i afslutninger. Dommeren lagde seks minutter og dem var der netop taget hul på, da Celta sendte bold i hænderne på Ter Stegen.

Lige efter blev der begået straffespark mod Yamal og det tog Lewandowski sig af. Han måtte se målmanden afværge, men dommeren dømte omspark, fordi målmanden var gået for tidligt. Lewandowski bevarede koncentrationen og sendte bolden sikkert i nettet til 1-2. Mere skete der ikke og Barca fik en vigtig sejr efter en problemfyldt kamp.