Referat: Atlético Madrid – FC Barcelona 0 - 1

// Atletico Madrid

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué (Umtiti 83’), Lenglet, Junior, Rakitic, De Jong, Arthur (Vidal 74’), Messi, Suárez, Griezmann.

Bænk: Neto, Wague, Umtiti, Vidal, Aleñá, Pérez og Fati

Mål: 0-1 Messi (86’)

Barca mødte Atlético i et sandt topbrag på Wanda Metropolitano, hvor der stod meget på spil for begge mandskaber. For Barca handlede det om at generobre førstepladsen i ligaen, hvilket krævede en sejr. Ernesto Valverde bød en lille overraskelse i startopstillingen ved at have Arthur med på bekostning af Arturo Vidal. Kampen blev spillet i øsende regnvejr.

Barca blev udsat for et massivt pres fra første fløjt og det gav dem store problemer med at holde på bolden. I det 7. minut var det meget tæt på en føring til Atlético, da Junior rettede et indlæg af, hvor bolden tog stolpen. Her var heldet virkelig med catalanerne. Kort efter var hjemmeholdet farlige igen, men Piqué kom ned med en vigtig blokering på Moratas afslutning. Barca kunne slet ikke få spillet til at fungere og alt foregik på Atléticos præmisser. Det gav hjemmeholdet en stor mulighed efter et kvarter, hvor bolden gik tæt over mål.

Problemerne forsatte på Barca, der ikke var i nærheden af at skabe noget i indledningen. I stedet var Atlético uhyre tæt på igen i det 20. minut, da markeringen svigtede totalt i Barcas forsvar. Det gav Hermoso en helt åben chance tæt foran mål, men en fantastisk refleksredning af Ter Stegen forhindrede en scoring. Der skulle gå 26 minutter før at Barca afsluttede for første gang og så var chancen til gengæld også kæmpestor. Messi erobrede bolden, der blev spillet videre til en helt fri Rakitic, men han afsluttede svagt, så Oblak nemt kunne samle bolden op. Her burde kroaten have scoret.

Barca kom bedre med i opgøret. De holdt længere på bolden og fik i perioder presset Atlético tilbage. Det gav en god mulighed til Suárez i det 36. minut, hvor bolden gik tæt forbi mål. Få minutter efter var det Atlético der viste tænder, da Morata headede tæt foran mål, men Ter Stegen hev en ny pragtredning ud af ærmet. Det var Barca der sluttede den intense halvleg af med et hjørnespark, hvor Piqué sendte bolden på overliggeren. Mere skete der ikke i en første halvleg hvor Barca var startet skidt, men hvor de kom bedre med.

Barca satte sig på spillet fra anden halvlegs start, hvor Atlético stod foran eget felt det meste af tiden. Der var flere gange optræk til noget farligt, men det var først efter en times spil, at der blev afsluttet for første gang efter pausen. Det var Messi der sendte et skud af som Oblak parerede i to omgange. Et par minutter efter var Barca farlige på en omstilling, hvor Suárez fik en god mulighed, men her sad bolden lige i favnen på Oblak i målet. Kort efter var det Griezmanns tur til at afslutte, men bolden gik et stykke over.

Atlético var efterhånden sjældne gæster foran Barcas mål, men i det 72. minut fik de skabt en farlig situation i det catalanske felt, hvor Ter Stegen blev passeret, men Sergi Roberto stod klar på mållinjen og fik sparket væk.  Der skulle gå et kvarter inden at Valverde skiftede ud for første gang, da Arthur blev afløst af Vidal. Kort efter blev Piqué udsat for en svinsk tackling af Vitolo, hvor dommeren burde have vist ham hans andet gule kort, men gjorde det ikke. Piqué havde tydeligt smerter og måtte kort efter lade sig skifte ud med Umtiti.

Det begyndte at ligne en pointdeling, men fem minutter før tid satte De Jong en omstilling i gang, hvor bolden blev spillet videre til Messi. Han spillede den velkendte bande med Suárez, for derefter at sende bolden i nettet fra kanten af feltet, tæt op af den ene stolpe. Klassisk Messi-scoring og så var Barca foran med 0-1. Atlético kastede alt frem i kampens sidste minutter og fik skabt et par farlige situationer. Ind kom bolden dog ikke og dermed hentede Barca tre meget vigtige point efter en intens kamp i Madrid.