Eibar – FC Barcelona 0 - 2

FCBARCELONA.DK - 17.02.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Semedo 89’), Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Paulinho (Vidal 74’), Iniesta (Coutinho 63’), Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Digne, Mina, Semedo, Vidal, Coutinho og Dembélé

Mål: 0-1 Suárez (16’), 0-2 Alba (88’) 

Ernesto Valverde tog ingen chancer da han satte holdet mod formstærke Eibar. Han stillede med stærkest mulige opstilling i et opgør hvor Barca havde brug for alle tre point, hvis ikke at forfølgerne fra Atlético de Madrid skulle få chancen for at mindske afstanden i ligatabellen.

Eibar lagde meget offensivt ud og Barca kom under et massivt pres fra start. Hjemmeholdet kom til et par afslutninger i de første minutter, blandt andet med et forsøg lige over mål, ligesom det også blev til et par hjørnespark. Efter fem minutter var det Barcas tur til at forsøge sig, da Suárez fik afdriblet målmanden og spillet videre til Alba, der fik sin afslutning blokeret foran det tomme mål. Lige efter var Eibar farlige igen, da Ter Stregen i to omgange fik afværget et farligt skud fra Kike.

Eibar pressede højt på banen det gav Barca store problemer i opspillet. De havde svært ved at holde på bolden og den blev derfor ofte smidt væk. Hjemmeholdets offensiv gav dog samtidig plads til omstillinger og det blev straffet efter et kvarters spil. Her blev Luis Suárez sendt af sted i dybden, hvor han køligt afdriblede målmanden og trillede bolden i nettet. 0-1 efter et første kvarter som Eibar ellers havde siddet på.

Scoringen fik ikke Eibar til at miste modet og efter 20 minutter var det uhyre tæt på en udligning, da Orellana sendte et skud på oversiden af overliggeren. Hjemmeholdet fortsatte med det høje pres og Barcas spillere blev stresset i opspillet. Derfor var der ikke meget der hang sammen hos gæsterne, der måtte se Eibar dominere. Efter en halv time var baskerne tæt på igen, da Jordán fik en åben chance på kanten af feltet, men heldigvis for Barca, afsluttede han svagt forbi mål.

Man skulle hen til kampens 37. minut før at Barca var farlige igen, men så var det til gengæld også rigtig tæt på. Suárez blev på ny spillet fri i dybden og han spillede tilbage til Messi, efter at have afdriblet målmanden. Argentineren måtte dog se sit skud tage den fjerneste stolpe. Her var det kun uheld der forhindrede Barca i en 0-2 føring. Gassen gik lidt af Eibar i halvlegens slutfase og det blev dermed ved 0-1 føringen til Barca efter 45 livlige minutter, hvor Barca aldrig havde været i kontrol.

Eibar lagde ud i samme offensive stil efter pausen, men Barca havde tydeligvis få justeret deres spil, så de havde bedre styr på defensiven og opspillet. Modsat var catalanerne heller selv ikke selv i stand til at skabe det store det første kvarter af anden halvleg. Da der var spillet en lille time kom halvlegens første afslutning, da Eibar spillede sig godt igennem til en stor chance til Inui, men japaneren gled da han afsluttede.

Kort efter valgte Valverde at foretage sin første udskiftning, da Coutinho blev sendt på banen i stedet for Iniesta, der ligesom resten af holdkammeraterne, ikke havde fået det store ud af det. Få minutter efter var der dramatik på Ipurua, da Orellana fik sit andet gule kort og måtte forlade banen. Det fik dog ikke baskerne til at stoppe det offensive spil og Barca måtte fortsat sande, at de blev presset overalt på banen. Derfor medførte udvisningen ikke det ventede overtag til catalanerne og man kunne reelt ikke se, at de var i overtal. Modsat havde de godt styr på hjemmeholdet når de nærmede sig feltet, så kampen kom ind i en periode uden afslutninger.

Et kvarter før tid blev Aleix Vidal sendt ind i stedet for Paulinho. Kort efter kunne Barca have lukket kampen, da Coutinho smart chippede bolden ind i feltet til en helt fri Messi, der forgæves forsøgte sig med et lob over målmanden. Eibars undertal og offensive spil gav god plads til Barca og fem minutter før tid var det Vidal der blev spillet helt fri foran mål, men han afsluttede svagt på keeperen. Her burde kampen være blevet lukket. Det blev den så i kampens næstsidste minut, da Messi fik et skud afværget af målmanden, hvorefter Alba sendte riposten i nettet til 0-2.

Mere skete der ikke og Barca-spillerne kunne derfor juble over de tre point, selvom de havde været i store problemer i lange perioder i kampen.

.:FORSIDE:.