FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto (Semedo 62’), Piqué (Lenglet 62’), Araujo, Alba (Junior (62’), Busquets (Aleñá 62’), De Jong (Puig 62’), Coutinho (Pedri 62’), Messi (Dembélé 62’), Trincao (Konrad 62’), Griezmann (Braithwaite 62’)

Bænk:  Iñaki Peña, Tenas, Semedo, Lenglet, Junior, Aleñá, Dembélé, Braithwaite, Pedri, Puig, Cuenca og Konrad

Mål: 1-0 Coutinho (20’) 2-0 Messi (44’), 2-1 Saiz (46’), 3-1 Messi (51’)

Barca spillede sæsonens anden træningskamp, hvor de tog imod Girona fra den nordlige del af Catalonien. Girona har tidligere spillet i La Liga, men rykkede ned i forrige sæson. Barca spillede i sin nye tredjedragt med lyserøde trøjer og turkise bukser, en noget speciel dragt, der nok skal dele vandene.

Barca lagde ud i et noget astadigt tempo, men det det varede ikke længe før de var tæt på, da Coutinho i det 5. minut fik rettet et skud af, så bolden tog overliggeren. Barca holdt godt på bolden og Girona var ikke meget foran Barcas felt. Gæsterne havde deres første forsøg i det 12. minut med et skud, hvor bolden sad i favnen på Neto. Barca fortsatte med at dominere klart og de fire i front var meget bevægelige og skiftede ofte plads.

Det gav resultat i det 20. minut, hvor Messi lagde en genial pasning ind i feltet så Trincao kom helt fri. Han spillede uselvisk videre ind til Coutinho foran det tomme mål og så var Barca fortjent foran med 1-0. Flot angreb af Barca. Få minutter senere fik Girona et hjørnespark og her svigtede hjemmeholdets markeringer, men forsøget fra Benardo gik over mål. Intensiteten gik noget ud af Barcas spil og der kom en periode, hvor de ikke skabte det store. Da uret rundede den halve time, havde Barca haft bolden i 73% af tiden.

Man skulle hen til fem minutter før pausen, før der igen skete noget. Her trak Coutinho godt på tværs af feltet og fyrede af, men målmanden kom ud i fuld længde og afværgede. Det gjorde han også et par minutter senere, da Messi tog et direkte frispark, der havde kurs mod målhjørnet. Messi tog gevaldigt revanche i det 44. minut, da han afsluttede fra distancen med højrebenet. Bolden tog indersiden af stolpen oppe i målhjørnet og gik i mål til 2-0. Fantastisk mål af argentineren, og så endda med højrefoden! Det blev afslutningen på en udmærket halvleg af Barca, hvor der dog i perioder manglede fart og intensitet i spillet.

Noget overraskende skiftede Koeman ikke ud i pausen. Anden halvlleg blev indledt med en skidt pasning af De Jong der totalt solgte Barcas forsvar og det udnyttede Saiz til en 2-1 reducering. Svaret kom hurtigt fra Barca, for i det 51. minut gjorde Messi det til 3-1. Han afsluttede fra distancen, hvor bolden ramte en modstander og snød målmanden. Girona var bedre med end i de første 45 minutter og det blev til et par afslutninger, uden at det for alvor var tæt på.

Efter en times spil var der trængsel på sidelinjen, for her sendte Koeman ni friske spillere på banen. Kun Neto og Araujo fik lov til at spille videre. Også Girona skiftede massivt ud. De nye lagde ud med god fart i bolden og efter få minutter på banen blev det til gode afslutninger af Semedo og især af Pedri, hvor målmanden afværgede med stort besvær. Barca holdt den gode fart i spillet og det var tæt på at give udbytte i det 72. minut. Konrad trak godt ind i feltet og spillede tillbage til Pedri der afsluttede, men igen måtte han se keeperen hive en flot redning frem. Lige efter var det Dembélé bød på nogle snævre træk i feltet og kom fri, men hans skud endte langt over mål.

Som tiden gik satte Barca sig endnu mere på spillet og 10 minutter før tid var det Braithwaite der kom til en god afslutning, men bolden blev blokeret til hjørne. Det var tydeligt at de indskiftede spillere også ville på tavlen og det var tæt på at lykkes i det 86. minut efter et flot angreb, men Pedris afslutning sneg sig over mål. Barca forsøgte sig til det sidste at få sat en scoring mere ind, men det lykkedes ikke. Det blev dermed ved 3-1 efter en udmærket testkamp, hvor Messi blev den store oplevelse med sine to mål og det flotte oplæg.