fbpx
Annonce

Xavi: 'Min trænerstil er ligesom Guardiolas'

Anders Lang Jensen - 19.04.20

© Getty Images
// Xavi // Pep Guardiola

Tidligere midtbanestjerne i Barca, Xavi, er aldrig bleg for at kommentere på emner i fodboldverdenen og specielt omkring Camp Nou. Fremtiden som træner ligger uden tvivl i Barca og Xavi har sig en klar rollemodel.

Xavi er for tiden træner i Al Sadd fra Qatar, i jagten på at opnå den rette erfaring til at tage et nyt og større skridt som træner. Det skridt kommer meget vel til at hedde Barca indenfor en årrække, og Xavi har, ikke overraskende, hentet sin inspiration på sidelinjen hos Pep Guardiola.

’Min spillestil ligner meget hans. Guardiola ønsker også at dominere, han vil have høj boldbesiddelse og stor bevægelse i angrebet. I sidste ende handler det om at være proaktiv i kampene’, fortæller Xavi til Manchester Citys officielle hjemmeside.

’Det handler om at angribe modstanderen på en bestemt måde, men det er som sådan ikke min idé. Jeg har lært en masse af Guardiola – hans væremåde, ambitioner og passion. Han er en fodbold-besat taktiker, og det har været en fornøjelse at være i nærheden af ham. Vi snakker ofte sammen og har et godt forhold’ fortsætterr catalaneren.

’For at være ærlig anser jeg ham som den bedste træner i verden lige nu, så enhver viden, han kan give videre til mig, er velkommen. Det er et privilegie at have ham til at bidrage med idéer’ slutter Xavi.

.:FORSIDE:.