fbpx
Annonce

Xavi glad for Sergi Robertos attitude trods bænkrolle

Peter Vyff - 03.10.23

// Sergi Roberto

Det er ikke blevet til meget spilletid for Sergi Roberto, der som oftest har siddet på bænken i denne sæson. Catalaneren har dog gjort alt for at hjælpe holdet uden for banen i sin rolle som kaptajn, hvilket har gjort Xavi stærkt tilfreds.

Efter afgangene af Sergio Busquets og Jordi Alba tidligere på sommeren, blev Sergi Roberto udnævnt som første kaptajn for Barca. Den erfarne midtbanespiller har dog haft begrænset spilletid i denne sæson, hvilket har rejst spørgsmål om hans rolle som leder på holdet.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


I denne sæson har Sergi Roberto haft få muligheder for at føre holdet ude på banen. La Masia-spilleren har kun startet i to af Barcas syv kampe på tværs af alle turneringer og har samlet spillet i alt 174 minutter. Faktisk har den 31-årige spiller endda ikke været i spil i de seneste fire La Liga-opgør for catalanerne.

Trods den reducerede rolle og begrænsede spilletid, har avisen Sport rapporteret, at Sergi Roberto fortsat viser en eksemplarisk indstilling til træning og er fuldt engageret i holdet. Catalanerens holdning og opførsel har tilsyneladende gjort indtryk på Xavi, der er glad og tilfreds med sin førsteanfører.

Selvom Sergi Roberto naturligvis ville foretrække at spille mere, respekterer han Xavis beslutninger og har ikke vist tegn på utilfredshed. Den tidligere landsholdsspiller har da også altid været kendt for sin professionalisme og store dedikation til klubbens succes.

Det er især noget som Barca-træneren værdsætter, samt Sergi Robertos store lederskab udenfor banen, selvom han ikke er i startopstillingen. Catalaneren skal også nok få sine chancer for spilletid, da sæsonen er lang, og der vil komme tidspunkter, hvor der vil være brug for hans kvaliteter og store alsidighed.

Der har også været en del spekulationer om, hvorvidt der snart skulle gives en pause til João Cancelo, der har spillet fast, siden ankomsten fra Manchester City. Portugiseren er dog hurtigt blevet en betydningsfuld spiller for Xavi, men skulle han få brug for en pause, står Sergi Roberto klar i kulissen til at tage over.



.:FORSIDE:.