Suárez bidrog med over et mål pr. kamp i Barca

Rune Stentoft Arlbjørn - 07.05.21

© Getty Images

Lørdag eftermiddag vender Luis Suárez for første gang tilbage til sin gamle hjemmebane Camp Nou gennem seks år. Dykker vi ned i hans tal fra tiden i Barca, så viser det, at uruguayaneren bidrog med mere end ét mål pr. kamp.

Gennem tiden i den catalanske storklub nåede Suárez at bære Barca-trøjen i 283 kampe. I de kampe scorede han utrolige 198 mål for catalanerne, hvilket gjorde ham til den spiller i klubbens historie med tredjeflest mål, kun overgået af Messi og César Rodríguez.

198 mål i 283 kampe giver naturligvis ikke et mål pr. kamp, men hvis vi tager det store antal assist, som Suárez lagde i Barca, med i regnestykket, så viser det, at angriberen bidrog med 1,08 mål pr. kamp i sin tid i det catalanske. Suárez leverede 109 assist til sine holdkammerater i Barca.

Det vil altså sige, at Luis Suárez var direkte involveret i 307 mål for catalanerne med enten mål eller assist i 283 kampe. Det tal vil nok være meget højere, hvis vi regner med hvor mange mål han havde tredjesidste fod på.

Det var altså dermed en markant skikkelse i klubben, som Barca sagde farvel til sidste sommer. Det var især sammenspillet med Messi, som kastede de mange mål og assist af sig, og naturligvis også med Neymar, da han var i klubben.

Nu spiller Luis Suárez i Atlético Madrid, som i morgen klokken 16.15 gæster Camp Nou i en direkte duel med Barca i kampen om det spanske mesterskab. Her er Suárez meget vel i startopstillingen for madrilenerne. I anledningen af betydningen af den kamp vises den i øvrigt direkte hos TV2 og ikke på TV2 Sport X.

Vil du gerne se alle Suárez' 198 mål i Barca-trøjen, så kan du se dem i artiklen her.

.:FORSIDE:.