fbpx

Seks grunde til at Messi ikke vender hjem til Barca

FCBARCELONA.DK - 20.12.22

// Lionel Messi

topbar2221

Spekulationerne om at Leo Messi vender tilbage til Barcelona til sommer er mange, men foretager man en nøgtern vurdering af situationen, er der flere gode grunde til, at han ikke kommer til at spille for blaugrana mere.

Båndet mellem Leo Messi og FC Barcelona er så stærkt, at han med næsten 100% sikkerhed vender tilbage til klubben på et tidspunkt. Spørgsmålet er bare hvornår og i hvilken rolle.

Messis kontrakt med PSG udløber til sommer og det vil være en gylden mulighed for at hente ham hjem. Der er dog seks gode grund til, at det næppe bliver en realitet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barcas svære økonomi:
I sommeren 2021 var Messi klar til at halvere sin løn for at blive, men selv det var der ikke råd til. Økonomien er så stram og problemerne med at overholde La Ligas lønregler så store, at det bliver mere end svært at få plads til Messi - og ingen bør kræve af en verdensmester, at han skal spille gratis.

Messis måske sidste kontrakt:
Med sine 35 år skal Messi også tænke på sin egen økonomi, for karrieren lakker mod enden. PSG er klar til med en lukrativ kontraktforlængelse, for de vil gøre alt for at holde på VM's allerstørste profil. Derfor kan Messi score en sidste god kontrakt med den franske storklub.

Xavis nye projekt for fremtiden:
Xavi er godt i gang med at skabe et nyt projekt der skal bringe Barca til tops i Europa igen. De unge spillere bliver fundamentet og hvis Messi vender tilbage, vil alle pludselig igen kigge på ham og lægge ansvaret på hans skuldre. Derfor kan en tilbagevenden forsinke Xavis projekt.

Mulighederne for sportslig succes:
Der er ingen tvivl om, at Messi gerne vil vinde en sidste Champions League i karrieren. Her ser PSG ud til at være en bedre satsning end Barca, som det ser ud lige nu, for catalanerne er røget ud allerede i gruppespillet i to sæsoner i træk. PSG satser stort på det eftertragtede trofæ.

Messis forhold til præsident Joan Laporta:
Messi var dybt skuffet over Laporta, da argentineren i sommeren 2021 måtte sige farvel. En forlængelse var forhandlet helt på plads, men Laporta havde undervurderet La Ligas krav. Derfor kunne forlængelsen ikke gennemføres og der var kold luft mellem de to ved Messis afsked, hvor Laporta holdt sig helt tavs.

Ikke optimale rammer for en tilbagevenden:
Det er ikke svært at forestille sig et fyldt og begejstret Camp Nou der byder Messi velkommen hjem, men holdets ikoniske hjemmebane lukker hele næste sæson på grund af ombygning. Holdet skal spille sine hjemmekampe på det Olympiske Stadion i byen, hvor der kun er plads til 60.000 tilskuere. Det er ikke optimalt i en comeback-sæson.

Messi har angiveligt ikke besluttet sig endnu, men det varer næppe længe før at PSG ønsker at forhandle. Barca vil sikkert også henvende sig, sandsynligvis Xavi, for at høre om mulighederne for en tilbagevenden. Sporene skræmmer dog nok Messi, for ingen kan vide, om Barca får råd til en kontrakt til sommer, så han tør næppe vente for længe.

Meget tyder derfor på, at de millioner af Barca-fans der håber på en retur for Leo Messi, næppe får deres ønske opfyldt, i hvert fald ikke som aktiv spiller, men måske en dag som en del af klubbens sportslige ledelse..:FORSIDE:.