Optakt: FC Barcelona - Atlético Madrid

FCBARCELONA.DK - 30.06.20

© Getty Images

Der er lagt op til intensitet og spænding, når Barca i aften tager imod Atlético Madrid, der aldrig er nemme at møde, heller ikke hjemme på Camp Nou. Læs her vores optakt til aftenens vigtige kamp.

Selvom Atlético har haft svært ved at hænge på i toppen af ligaen, er Diego Simeones mandskab altid en hård nød at knække. Det har Barca ofte måtte sande, for kampene er ofte jævnbyrdige og dramatiske.

Hos Barca kan man glæde sig over, at Sergi Roberto er klar efter sin skade, samt at Sergio Busquets er med igen, efter at have afsonet karantæne mod Celta. De er begge med i den trup, som Quique Setién udtog efter mandagens træning. Dermed er det kun De Jong og Dembélé der er ude med skader.

Truppen ser således ud: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Busquets, Arthur, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Braithwaite, Sergi Roberto, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati, Araujo og Monchu.

Det er værd at bemærke at Arthur er udtaget, trods det udmeldte skifte til Juventus. Planen er, at brasilianeren hjælper holdet resten af sæsonen.

Atlético Madrid kommer svækket til Camp Nou, for to af deres absolutte nøglespillere, Koke og Savic, må begge blive hjemme i Madrid med karantæne.

På sit pressemøde i går lagde træner Diego Simeone op til, at Barca vil møde et defensivt hold. 'De kender mig. Vi har spillet mange kampe mod Barcelona og vi kommer ikke til at ændre på meget. Vi vil være et stærkt defensivt hold med mange midtbanespillere' sagde han.

Atlético har gjort det godt efter coronapausen, hvor de har vundet fire kampe og spillet en enket uafgjort, ligesom de over hele sæsonen kun har tabt tre udekampe.

Barca-træner Quique Setién er da også forbedredt på, at der venter hans spillere en svær aften. 'Kampene mod Atlético Madrid plejer altid at være hårde og vanskelige. Det vil være helt normalt, at de kommer til at gøre det meget svært for os' udtalte han på sit pressemøde i går.

Efter weekendens resultater står Barca i den situation, at der ikke er råd til flere svipsere. De er to point efter Real Madrid i topstriden og alt andet en sejr vil give de hvide muligheden for at øge forspringet, når de torsdag tager imod Getafe. Her skal Barca næppe forvente en hjælpende hånd.

Da de to mandskaber mødtes i det omvendte opgør i Madrid tilbage i december, vandt Barca med 0-1 på en scoring af Messi i det 86. minut.

Kampen i aften fløjtes i gang kl. 22.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.