Officielt: UEFA straffer Super League klubberne hårdt

FCBARCELONA.DK - 07.05.21

© Getty Images

UEFA er kommet med en officielt udmelding, hvor man straffer de 12 klubber der var en del af den meget omtalte Super League. Barca, Real Madrid og Juventus kan forvente meget hårde straffe, fordi de ikke har trukket sig fra projketet.

UEFA har bekræftet, at de klubber der hurtigt trak sig fra Super League, får en bøde der svarer til 5% af de indtægter de får fra Europæisk fodbold næste sæson. Det drejer sig om Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Milan, Inter, Tottenham og Atlético Madrid. Derudover skal disse klubber tilsammen donere 15 mio. euro til ungdomsfodbolden i Europa.

Tilbage står Barcelona, Real Madrid og Juventus og her kommer UEFA ikke med information om, hvilken straf disse tre klubber kan forvente. Ingen af de tre har taget afstand fra planerne om Super League og nu ventes det med spænding, hvad UEFA finder på.

Der spekuleres allerede i, at UEFA planlægger at ekskludere de tre klubber fra næste sæsons Champions League, hvilket vil betyde massive mistede indtægter. Dertil kan der også komme en stor bøde.

'De ni klubber erkendte hurtig deres fejl og fortrød. Man kan ikke sige det samme om de klubber der stadig er med  i den såkaldte Superliga. Dem tager UEFA sig af senere' kom det i går fra UEFA's præsident Ceferin.

De tre klubber har næppe tænkt sig at lægge sig fladt ned og der kan komme et retsligt efterspil. For Barcelonas vedkommende er sagen ikke så simpel, for reelt valgte præsident Joan Laporta på demokratisk vis at overlade beslutningen om Super League til klubbens medlemmer på en generalforsamling. Dermed er Barca ikke en del af Super League, rent juridisk.

UEFA er i forvejen meget upopulær blandt de catalanske Barca-fans, efter at organisationen for nogle år siden forsøgte at forbyde det catalanske selvstændighedsflag La Senyera Republicana på Camp Nou, noget som blev opfattet som et brud på ytringsfriheden. Derfor er der lige siden blevet buet og piftet kraftigt af Champions League hymnen, når Barca har spillet på hjemmebane i turneringen.

UEFA's reaktion overfor Barca i forbindelse med Super League, gør med garanti ikke fodboldorganisationen mere populær i Catalonien.

.:FORSIDE:.