Katastrofalt for Barca hvis ligaen afsluttes nu

FCBARCELONA.DK - 04.04.20

© Getty Images

I Belgien har man besluttet at aflyse resten af sæsonen og kåre førerholdet Brugge som mestre. Hvis det samme sker i La Liga ville Barca blive mestre, men ingen håber at vinde på den måde, for det vil få alvorlige konsekvenser.

Som Barca-fan ville det være besnærende at ønske, at man i La Liga gør det samme som netop er sket i Belgien, hvor resten af sæsonen afblæst. Barca topper som bekendt ligatabellen og dermed ville det være oplagt at kåre dem som mestre for tredje år i træk, hvis de sidste 11 spillerunder droppes.

Alligevel er det slet ikke noget man ønsker sig i Barcelona. Realiteterne er nemlig, at ved at slutte sæsonen nu, ville man gå glip af massive indtægter fra billetsalg og tv-rettigheder, ligesom også salget af merchandice påvirkes. Det indtægtsfald vil ingen storklub kunne klare, og hvad med spillerne? Skal de fortsætte lønnedgangen frem til 1. juli, hvor den nye sæson formelt starter op?

Det vurderes da heller ikke realistisk, at de største ligaer følger i Belgiens fodspor, for alle kender til de alvorlige konsekvenser ved at stoppe op nu. Alt andet vil være bedre, om så man skal vente til juli med at spille færdigt.

UEFA er mildest talt ikke begejstret for beslutningen i Belgien, hvor klubberne er blevet truet med karantæne i næste sæsons europæiske turneringer. En sæson uden Champions League for klubber som Barca, Real Madrid og Atlético Madrid vil være katastrofalt for alle parter.

I spansk fodbold er alle lige nu enige om, at der skal arbejdes på at få sæsonen gjort færdigt, både af sportslige, men altså nok mere af økonomiske årsager. Alternativet er ganske enkelt uoverskueligt.

.:FORSIDE:.