Har Xavi taget det rigtige valg i karrieren?

FCBARCELONA.DK - 05.06.21


Xavi Hernández blev ikke træner i Barca i denne omgang, men har forlænget med Al Sadd i Qatar. Spørgsmålet er om han i stedet burde være vendt hjem til La Liga for at samle mere erfaring, noget som Laporta savner.

Ikke mange er i tvivl om, at Xavi en dag bliver træner for FC Barcelona. Det er nok mere et spørgsmål om tid før det sker. Barca-legenden har ofte udtrykt sit store håb om, at han en dag kan træne den klub han repræsenterede i cirka 20 år.

Præsident Joan Laporta har tidligere udtalt, at han mener Xavi skal samle mere erfaring, inden han påtager sig en kæmpe opgave som at træne FC Barcelona. Xavi var derfor ikke i spil, da Laporta overvejede at erstatte Koeman med en anden denne sommer.

Det er ikke mange uger siden, at Xavi valgte at forlænge med Al Sadd i yderligere to år. Han har trænet klubben i to sæsoner og har altså valgt at blive, men spørgsmålet er om det er det rigtige skridt i hans ret nye trænerkarriere.

Kravene og forholdene i Qatar er lysår fra dem man kender i Europa og specielt i en kæmpe liga som La Liga. Xavi samler erfaring i Qatar, men ikke fra højeste niveau og det burde han måske satse mere på, for at holde fremdrift i karrieren.

Derfor kunne han have valgt, at tage hjem til La Liga og træne et andet hold end Barcelona. Nogle af de mindre klubber ville med garanti stå i kø for at ansætte Xavi. På den måde ville han tage et step op i karrieren og dermed bedre kvalificere sig til jobbet som Barca-træner på et senere tidspunkt.

Nu bliver Xavi i stedet i Qatar og træner Al Sadd to sæsoner mere. Spørgsmålet er så om præsident Joan Laporta mener det er nok, til at hente ham tilbage til klubben, når Koeman en dag stopper.

Laporta er valgt for en periode på seks år og her vil Xavi med garanti blive sat i forbindelse med klubben mange gange.

.:FORSIDE:.