fbpx
Annonce

Er Messi skurk eller helt i den verserende konflikt?

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 03.09.20

// Lionel Messi


Siden 8-2 nederlaget til Bayern München har Messi delt vandene med sit ønske om at forlade Barca. Bør man udelukkende bebrejde ledelsen for miseren, eller svigter kaptajnen sin hjerteklub igennem 20 år?

Situationen omkring Messi, historiens bedste fodboldspiller, har taget en drejning, ingen i deres vildeste fantasi havde kunne forudse for bare få måneder siden. Alt imens argentineren kæmper med Barcelona-direktionen om at rejse transferfrit, kører debatten på højtryk. For hvem er egentlig helten og skurken i den verserende konflikt - Messi eller Bartomeu?

Real Madrid-kaptajnen Sergio Ramos opsummerede meget godt dilemmaet, da han i går blev bedt om at komme med sin holdning: 'Han har fortjent selv at bestemme sin fremtid, men jeg ved ikke om han gør det på den bedste måde' udtalte Ramos.

En stor del af Barca-tilhængerne hælder mest til Madrid-kaptajnens første udsagn og forsvarer således Messi, som man mener er i sin fulde ret til at rejse, efter alt hvad han har gjort for Barcelona. Her er den klare holdning, at præsident Josep Maria Bartomeu ene og alene er manden, der bør stilles til ansvar for hele redeligheden.

Den legendariske Barca-anfører, Carles Puyol, var da også med det samme ude at bakke Messi op med kommentaren: 'Du får al min støtte, min ven', kort efter argentineren angiveligt havde indgivet sin øjeblikkelige opsigelse til klubben. En beslutning, der ligeledes høstede en emoji-applaus på de sociale medier fra Luis Suárez.

Mange argumenterer altså for, at Messis fantastiske historie med Barcelona giver ham retten til at forlade klubben gratis. Messi har aldrig lagt skjul på, at han udelukkende ønsker at være en del af et succesfuldt sportsligt projekt, og i en alder af 33 år er timeglasset ved at rinde ud. Ovenpå en mere end skuffende sæson, har holdets nummer 10 derfor efter alt at dømme mistet troen på, at Barcelona kan give ham en værdig afslutning på karrieren.

Ledelsen var da også udmærket klar over, at en skilsmisse kunne komme på tale, da argentineren ved sin seneste kontraktforlængelse gjorde det klart for offentligheden, at han ønskede at spille for et kompetitivt mandskab, der kæmpede med om alle titler. Netop det krav var vel også hovedårsagen til, at kaptajnen fik forhandlet sig frem til en klausul i sin kontrakt, der sikrede, at han kunne forlade klubben kvit og frit indenfor nogle specifikke omstændigheder.

Mange mener dog omvendt, at Messis tackling af situationen er under hans værdighed. Stort set alle er enige i, at Bartomeu har forvaltet klubben uhensigtsmæssigt, men dette retfærdiggør ikke, at Barca-anføreren har forholdt sig tavs lige siden 8-2 nederlaget til Bayern München, alt imens han ihærdigt har knoklet for at forlade den synkende skude gratis, bag kulissen. Et tab klubben sportsligt, såvel som økonomisk, vil have svært ved at kapere.

Kritikkerne argumenterer ligeledes for, at Messis succes i ligeså høj grad skal tilskrives Barca, som Barcas succes skal tilskrives Messi. Den catalanske storklub har unægteligt givet argentineren verdens bedste fodboldkontrakt, ligesom han har været centrum for et altdominerende hold, der har vundet det ene efter det andet trofæ. I modsætning til det argentinske landhold - Messis evige akilleshæl. Messi er simpelthen synonym med alt, hvad der karakteriserer FC Barcelonas nyere historie, og omvendt.

Derfor er det også svært for mange at fordøje, at Messi tilsyneladende agter at forlade sin barndomsklub så hjerteløst, første gang han for alvor støder ind i alvorlig modgang i sin Barca-karriere. Det stod så godt som skrevet i stjernerne, at Messi skulle ende karrieren på Camp Nou. Ikke hos en af Champions League-konkurrenterne. Det er rent ud sagt svært at forestille sig, at Puyol, Xavi eller Iniesta skulle have ageret lignende.

Spørgsmålet er, hvornår man får en forklaring fra hovedpersonen selv. Offentligheden har ikke hørt et ord fra kaptajnen lige siden ydmygelsen i Champions League mod Bayern München. Er dette virkelig måden, Messi ønsker at sætte punktum på et kapitel, der af mange betegnes som historiens mest ikoniske bånd mellem en spiller og en fodboldklub?

.:FORSIDE:.