fbpx

Referat: Napoli – FC Barcelona 2 - 4

FCBARCELONA.DK - 24.02.22

© Getty Images
// Napoli

 

ps5 art


FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Piqué, Araujo, Alba, Busquets (Gavi 62’), Frenkie de Jong, Pedri (Nico 75’), Ferran Torres (Puig 82’), Adama (Dembélé 75’), Aubameyang (Luuk de Jong 75’)

Bænk: Neto, Eric García, Mingueza, Puig, Nico, Gavi, Dembélé, Braithwaite, Luuk de Jong og Tenas

Mål: 0-1 Alba (9’), 0-2 Frenkie de Jong (13’), 1-2 Insigne, straffe (22’), 1-3 Piqué (45’). 1-4 Aubameyang (59’), 2-4 Politano (87’)

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Napoli og Barca mødtes i returkampen i Europa League, efter at første opgør på Camp Nou en uge tidligere var sluttet 1-1. Reglen om udebanemål er afskaffet, så der skulle findes en vinder på Stadio Diego Armando Maradona.

Det var to offensivt indstillede hold der mødtes og de gik begge højt på banen når de ikke selv havde bolden. Der blev passet på i de første minutter, men i det 8. minut fik Napoli et hjørne, hvor Aubameyang fik igangsat en kontra, hvor Adama brugte sin fysik godt. Bolden blev spillet videre til den fremstormende Alba, der sikkert gjorde det til 0-1. Napoli virkede rystede og allerede i det 13. minut scorede Barca igen. Frenkie de Jong drev bolden godt frem og overrumplede totalt keeperen med et skud fra distancen, hvor bolden strøg op i målkrydset. Flot scoring og perfekt start af Barca.

Kort efter havde først Dest og dernæst Aubameyang forsøg der gik tæt forbi mål. Barca havde fuldstændig styr på Napoli, der slet ikke kunne holde på bolden, men midt i halvlegen fik de god hjælp af Ter Stegen, der kom skidt ud af sit mål på en lang bold, så han begik straffespark mod Osimhen. Det omsatte Insigne sikkert og så var Napoli ufortjent lukket ind i kampen. Reduceringen ændrede ikke på, at Barca sad på det hele mod et rystende usikkert Napoli-forsvar. Efter en halv time burde Barca havde scoret igen, da Aubameyang på et hjørnespark stod helt fri foran et tomt mål, men han sendte bolden forbi. Kæmpe afbrænder.

Barca satte Napoli under et massivt pres og det catalanske genpres fungerede nærmest perfekt. Hjemmeholdet kunne slet ikke holde på bolden og der var konstant fare på færde foran deres mål. Det var dog først i halvlegens sidste minut at det først rigtig blev farligt, da Barca fik et hjørnespark, hvor bolden i første omgang blev clearet. Den endte hos Piqué der tog et godt træk og sendte den i nettet via indersiden af stolpen. Perfekt afslutning på en flot første halvleg, hvor catalanerne havde været overlegne.

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Napoli lagde energisk ud efter pausen, hvor de lykkedes at komme mere på bolden, men hjemmeholdet virkede ikke for alvor farlige. Barca spillede med ro og overblik og i det 54. minut viste de tænder for første gang i anden halvleg, da et indlæg fra Adama var tæt på at gå i mål. Kort efter var Adama på spil igen, hvor han trak godt fri og lagde bolden ind i feltet til Frenkie de Jong. Han lod den gå videre og bagved stod Aubameyang klar og bankede den flot op i målkrydset til 1-4. Lige efter blev Busquets afløst af Gavi.

Intensiteten gik noget ud af kampen, for Napoli troede tydeligvis ikke helt på mulighederne mere. Samtidig koncentrerede Barca sig om at kontrollere spillet, uden at tage for store risici. I det 65. minut var catalanerne dog farlige igen, da Aubameyang blev spillet fri dybden, men hans træk blev for langt og målmanden kunne afværge situationen. Få minutter senere lykkedes det endelig for Napoli at få afsluttet, men skuddet fra Osimhen gik forbi mål. Med et kvarter tilbage foretog Xavi en tredobbelt udskiftning, da Pedri, Aubameyang og Adama blev afløst af Nico, Dembélé og Luuk de Jong.

Barca fortsatte med at spille for nedsat kraft, for der var ingen behov for at bruge for mange kræfter, når kampen syntes afgjort. Tempoet var for længst sivet ud af kampen og det virkede lidt halvhjertet hvad der foregik fra begge sider. Det så man tydeligt i det 87. minut, hvor Barcas forsvar tog alt for let på tingene, så Politano opsnappede en bold og reducerede til 2-4. Napoli øjnene en spinkel mulighed for at komme tilbage og i 90. minut fik Petagna sendt en god afslutning af sted, men Ter Stegen stod hvor han skulle og afværgede til hjørne. Lige efter sendte Dembélé et skud tæt over mål. Mere skete der ikke og Barca fik en fortjent sejr efter en flot indsats, hvor de havde været overlegne gennem hele kampen.

.:FORSIDE:.