fbpx

Referat: Mallorca – FC Barcelona 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 02.01.22

© Getty Images
// Mallorca

ps5 art


FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Piqué, Eric García, Mingueza (Lenglet 76’), Frenkie de Jong, Nico (Sanz 71’), Puig, Luuk de Jong, Jutglá, Ilias Akhomach (Estanis 80’)

Bænk: Neto, Iñaki Peñas, Umtiti, Lenglet, Álvaro Sanz, Comas, Guillem, Estanis, De Vega og Mika Mármol

Mål: 0-1 Luuk de Jong (44’)

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca tog hul på 2022 med udekampen mod Mallorca, hvor truppen var kraftigt reduceret på grund af corona og skader. Det er var derfor en reservespækket trup som tog hul på det nye år. Helt uventet var det Araujo der blev placeret som venstre back, mens Mingueza mere naturligt lå modsat.

Barca satte sig på spillet fra start og selvom de i indledningen blev mødt højt på banen, bevarede de roen og holdt godt på bolden. Kampens første afslutning kom i det 8. minut, hvor Piqué tog sig af et direkte frispark, men bolden gik forbi mål. Lige efter var det Akhomach der forsøgte sig, men her afværgede målmanden til hjørne. Barcas genpres fungerede godt og det betød, at Mallorca var meget lidt på bolden.


Barca fortsatte med at dominere, men man kunne tydeligt se, at det var et svækket catalansk mandskab. Spillet over kanterne fungerede ikke, specielt ikke i Aruajos venstre side. I stedet blev der atypisk for Barca, sendt en del høje indlæg ind i feltet i håbet om, at ramme Luuk de Jong. Efter en lille halv time var det meget tæt på en catalansk føring, da Jutglá fandt Luuk de Jong i feltet. Hollænderen fik prikket bolden forbi målmanden, men den tog stolpen og blev sparket væk.

Minuttet efter manglede Luuk de Jong igen heldet, da han afsluttede flot med en flyvende helflugter, men denne gang var det overliggeren der kom i vejen. Først i det 33. minut afsluttede Mallorca for første gang, men uden problemer for Ter Stegen. Hjemmeholdet kom bedre med i slutfasen, hvor det blev til et par hjørnespark, men Barcas defensiv afviste hvad der kom. Det trak op til en målløs første halvleg, men i næstsidste minut lagde Mingueza et indlæg, hvor Luuk de Jong kom højest og headede bolden i nettet til 0-1. En perfekt scoring for Barca lige inden pausen.

Mallorca lagde ud med stor intensitet fra anden halvlegs start og det betød at hjemmeholdet kom bedre med. Spillet var præget af mange nærkampe og Barca begyndte at få problemer med at holde på bolden. Det var dog Barca der afsluttede først i anden halvleg, da Nico i det 53. minut sendte et skud langt over mål. Barca ville tydeligvis gerne have et mål mere for at skabe lidt ro, men opspillet var præget af boldtab og forkerte beslutninger.

Mallorca fortsatte med det intense spil og det gav Barca problemer. Der blev kæmpet om alle bolden og ingen af holdene lykkedes med at dominere spillet. Barcas defensiv stod dog godt på banen og de fik stoppet hvad der kom mod det catalanske mål. Først midt i halvlegen skiftede Xavi ud for første gang, da Nico måtte forlade banen med krampe. Det gav debut til den 20-årige Alvaro Sanz. Fem minutter senere var det en dødtræt Mungueza der blev afløst af Lenglet. Det betød at Lenglet tog venstre back, mens Araujo rykkede over i højre side.

Barcas offensiv var efterhånden gået helt i stå og det begyndte udelukkende at handle om at holde føringen. De havde ikke kræfterne til at holde længe på bolden og det betød ofte at den i stedet blev sparket op af banen. 10 minutter før tid var der debut til Estanis, da han afløste Akhomach. Mallorca sad på det hele og i det 84. minut var de tæt på med et hovedstød tæt over mål. Barcas spillere kæmpede alt hvad de kunne og der opstod farlige situationer i feltet, hvor bolden blev clearet godt.

Mallorca fik nogle hjørnespark og de lykkedes med at holde Barca i eget felt. Da kampen var gået ind i overtiden, blev Costa spillet fri til en helt åben chance, hvor alle på Son Moix så bolden på vej i nettet, men en utrolig refleksredning af Ter Stegen reddede Barca. Presset på Barca fortsatte de sidste minutter, men catalanerne holdt stand. Det endte derved med tre meget vigtige point efter en forbilledlig indsats.

.:FORSIDE:.