ps5 art

FC Barcelona: Neto, Araujo (Piqué 46’), Eric García, Mingueza, Alves, Alba, Nico, Puig (De Jong 46’, Sanz 75’)), Busquets, Jutglá, Akhomach (Dembélé 46’)

Bænk: Ter Stegen, Peña, Piqué, Dembélé, De Jong, Sanz, Comas, Guillem, Estanis og Marmol

Mål: 1-0 Diaz (19’), 1-1 Dembélé (63’), 1-2 Jutglá (69’)

Barca trådte ind i pokalturneringen Copa del Rey med udekampen mod Linares, der til daglig spiller i tredjebedste række. Derfor var det oplagt at Xavi valgte at stille med en del reserver fra start, hvor man også fik Dani Alves at se for første gang i en officiel kamp, efter at han i efteråret vendte tilbage til klubben. Pokalrunden skulle afgøres i denne ene kamp.

Linares lagde ud med et energisk højt pres, men det varede ikke længe før at Barca satte sig solidt på spillet. Det gav et hjørne efter fem minutter, hvor Araujo headede tæt forbi mål. Barca. dominerede klart, men spillet fungerede ikke helt for catalanerne og derfor kom der ikke meget ud af overtaget. Først i det 18. minut lykkedes det for dem at afslutte igen, denne gang ved Akhomach, men heller ikke han ramte målet.

Linares var sjældne gæster foran Barcas mål, men i det 19. minut lykkedes de med en omstilling, hvor bolden blev sendt ind foran mål. Her svigtede Mingueza fuldstændig i sin markering af Diaz, der sendte bolden i nettet til en sensationel 1-0 føring til Linares. Fem minutter senere forsøgte Nico sig med et skud fra distancen, men bolden sad lige i favnen på keeperen. Barca havde stadig bolden klart mest, men opspillet var præget af tøven og uden ideer.

I det 39. minut viste Linares, at de stadig var med, for her kom Josema fri og afsluttede tæt forbi mål. Her var heldet med Barca. Problemerne med at skabe noget fortsatte for Barca. De fik presset Linares tilbage i halvlegens sidste minutter, men uden at der blev afsluttet. Det betød at hjemmeholdet kunne gå til pause med en overraskende 1-0 føring efter en skuffende halvleg af Barca.

ps5 art

Xavi reagerede i pausen med en tredobbelt udskiftning, hvor Piqué, Frenkie de Jong og Dembélé kom på banen i stedet for Araujo, Puig og Akhomach. Ændringerne satte mere fart i Barcas spil og især Dembélé forsøgte at skabe noget. Linares var ikke meget på bolden og da uret rundede en time viste statistikken, at Barca havde haft bolden i 78% af tiden. Den catalanske dominans var total og det gav udbytte i det 63. minut. Dembélé modtog bolden på midten, hvor han tog et par gode træk og sendte den i nettet fra kanten af feltet til 1-1. Flot scoring af franskmanden.

Fire minutter senere blev der jublet på Linares lille stadion, da det lykkedes hjemmeholdet at få bolden ind bag Neto, men scoringen blev annulleret for offside. Blot to minutter efter kom Barca foran, da Jutglá tog et par gode træk i feltet og sendte bolden i nettet til 1-2. Barca havde vendt kampen mod en Linares-mandskab der virkede træt. Et kvarter før tid var det tæt på endnu en Barca-scoring, da Nico sendte et skud tæt over mål.

Kort efter fik Barca sig en forstrækkelse, da Linares fik gennemført et angreb, hvor Carracedo sendte et flot skud af sted, hvor bolden prellede af på træværket. Det var en advarsel om, kampen endnu ikke var afgjort. Lige efter var der skidt nyt for Barca, da De Jong måtte forlade banen med en lårskade. Sanz kom ind i stedet. Med 10 minutter tilbage viste Dembélé sig igen flot frem, da han trak helt fri og afsluttede, men bolden tog oversiden af overliggeren. Linares var tvunget frem på banen og det gav dem en god mulighed i det 83. minut, hvor bolden strøg tæt forbi mål.

Barca forsøgte at holde på bolden i slutfasen, mens Linares jagtede den overalt på banen. Det betød mere plads til Barca og det gav Alba en stor mulighed et par minutter før tid, men bolden strøg forbi mål. Linares satsede hele butikken i kampens sidste minutter, men Barca bevarede roen og holdt godt på bolden. Det sluttede derved med en fortjent sejr på 1-2 og dermed er Barca videre i Copa del Rey.