Referat: FC Barcelona – Dynamo Kiev 2 - 1

// Champions League // Dynamo Kiev

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Piqué, De Jong, Alba, Pjanic (Sergi Roberto 60’), Busquets (Lenglet 74’), Pedri (Aleñá 82’), Messi, Griezmann (Dembélé 60’), Fati (Trincao 74’)

Bænk: Neto, Sergi Roberto, Lenglet, Junior, Puig, Aleñá, Trincao, Dembélé, Braithwaite og Iñaki Peña.

Mål: 1- 0 Messi, straffe (5’), 2-0 Piqué (65’), 2-1 Tsygankov (75')

Barca skulle på sin tredje opgave i Champions League gruppespillet, da ukrainske Dynamo Kiev lagde vejen forbi det tomme Camp Nou. Her vendte Ter Stegen tilbage til holdet efter sin knæoperation i sommer, mens De Jong noget overraskende afløste Lenglet i det centrale forsvar.

Barca satte Dynamo under et massivt pres fra start og det gav resultat i det 4. minut, da der blev begået et klodset straffespark mod Messi. Det tog han sig selv sikkert af til en tidlig 1-0 føring. Det gode catalanske spil fortsatte og allerede i det 7. minut var det tæt på igen, da Pedri bankende bolden på undersiden af overliggeren og ramte ned på selve målstregen. Rent uheld for den unge spiller. Minuttet efter var det Fati der forsøgte sig med et god skud som målmanden parerede. Bolden røg ud til Griezmann tæt foran mål, men franskmanden brændte fælt den kæmpe store mulighed. Her blev hans scoringsproblemer virkelig udstillet.

Herefter gik gassen lidt af det catalanske spil, men uden at de lod Dynamo komme meget mere med. I det 17. minut kom næste mulighed, da Messi afsluttede og måtte se målmanden redde til hjørne. Man skulle hen til midt i halvlegen før at Dynamo viste tænder for første gang. De lagde en farlig bold ind i feltet, hvor Ter Stegen med en vigtig fodparade forhindrede at der blev afsluttet. Barca mistede efterhånden intensiteten i spillet og det udnyttede Dynamo til at komme langt bedre med. Barca manglede ideer i spillet og selvom de havde bolden mest, skabte de ikke noget foran mål.

Det var tæt på at blive straffet i det 36. minut, da Barcas forsvar snorksov, så Buyalski pludselig stod helt fri i feltet og headede på mål, men Ter Stegen hev en flot og meget vigtig redning frem. Det var som om at det vækkede de sløve Barca-spillere, for i halvlegens sidste fem minutter kom der igen fart i bolden. Det gav en god mulighed til Pedri, hvor en klasseredning af målmanden forhindrede en scoring. Kort efter var det Fati der forsøgte sig, men også her stod målmanden i vejen. Det blev dermed ved 1-0 efter en halvleg, hvor Barca have skabt så mange chancer, at kampen burde være lukket, men skarpheden og heldet manglede.

Dynamo lagde ud efter pausen med at skabe en kæmpe mulighed i det 47. minut, hvor Alba blev tørret stort, men Ter Stegen kom godt ud af mål og parerede. Minuttet efter troede ukrainerne at de havde scoret på et hjørnespark, men målet blev annulleret fordi bolden havde været ude over baglinjen. Barca kunne slet ikke komme i gang i Dynamo lugtede blod. I det 54. minut var de på ny farlige, men igen var Ter Stegen på plads med en vigtig redning. Ude på bænken så man en tydeligt frustreret Koeman over holdets indsats.

Først efter en lille time lykkedes det for Barca at komme til en afslutning efter pausen. Det var Messi der tog et frispark udenfor feltet, men Dynamos 18-årige keeper kom op med lappen i målhjørnet og afværgede til hjørne. Lige efter valgte Koeman at sende Sergi Roberto og Dembélé på banen i stedet for Pjanic og Griezmann. Netop Sergi Roberto kom til en god afslutning i det 64. minut, men også her stod målmanden i vejen. Det gav et hjørne og selvom bolden i første omgang blev clearet, sendte Fati den ind i feltet i igen, hvor Piqué flot drejede den i nettet med hovedet til 2-0.

Blot tre minutter senere blev Barcas forsvar fanget højt på banen, så Tsygankov fik frit løb mod mål, men igen viste Ter Stegen sin store klasse. Lige efter var det Messis tur til at forsøge sig, da han tog på en god dribletur ind i feltet, men afslutningen var ikke god. Med et kvarter tilbage kom Lenglet og Trincao ind i stedet for Busquets og Fati. Minuttet efter udstillede Dynamo på ny Barcas skrøbelig defensiv. Først fik Ter Stegen hånden på en afslutning, men Tsygankov var klar på riposten og reducerede til 2-1. Dermed lurede overraskelsen på Camp Nou.

10 minutter før tid viste Dynamos keeper igen høj klasse, da Dembélé sendte et godt skud af sted, men en redning i fuld længde forhindre en scoring. Lige kom Aleñá på banen til sine første minutter denne sæson, da han afløste Pedri. Dynamo gjorde hvad de kunne for at komme til en udligning og det blev til et par hjørnespark i slutfasen, men Barca holdt hovedet koldt og holdt ukrainerne fra at komme til afslutninger. Det blev således til den ventede sejr til Barca, men det skete ikke på nogen overbevisende måde og havde det ikke været for Ter Stegen, kunne det nemt være gået helt galt.