Flere ændringer forventes mod Shahktar Donetsk

Peter Vyff - 06.11.23

// Champions League // Shakhtar Donetsk

Barca gæster i morgen Shahktar Donetsk, der har hjemmebane i Hamborg, i det indledende gruppespil i Champions League. Xavi forventes at foretage flere ændringer i startopstillingen til kampen, der kan sikre holdet videre avancement.

Det har efterhånden været nogle hårde måneder for Barca, som slet ikke har kunnet få spillet til at køre. Og selvom det er blevet til 7 sejre i de seneste 10 opgør, er det kun 5-0 kampen mod Royal Antwerp, der for alvor har været overbevisende.

De resterende seks sejre har været med en margin på et enkelt mål, imens det også er blevet til to uafgjorte mod Girona og Mallorca, samt nederlaget til Real Madrid. Catalanerne er dog fortsat med i kampen om det spanske mesterskab, samt kan holdet i morgen kvalificere sig til knockout-runden i Champions League med en sejr over Shahktar Donetsk.

Der er derfor brug for en god præstation imod ukrainerne, både for at opnå et vigtigt delmål i sæsonen, men også for Xavi, der ønsker at se sit hold performe bedre. Cheftræneren forventes dog at ændre en smule i startopstillingen, da der efterhånden også er en række spillere, der har brug for en pause.

Det drejer sig specielt om João Cancelo, João Félix, Ilkay Gündogan og Alejandro Balde, der endnu ikke har fået en pause i denne sæson. Og skulle disse spillere få en pause, er det kun godt nyt for en række andre bænkevarmere, såsom Marcos Alonso, hvis rolle har været ganske anonym i forhold til sidste sæson.

Oriol Romeu er også en spiller, der kan komme til at starte inde, samt bliver der sandsynligvis også fundet plads til Robert Lewandowski og Pedri, der skal tilbage i form efter deres skader. Andreas Christensen forventes også at spille, især hvis Ronald Araújo eller Jules Koundé skal ud og dække af for Cancelo på højre back.

Kampen mod Shakhtar Donetsk spilles torsdag aften klokken 18.45 og kan ses direkte på TV3 Sport.