Referat: FC Barcelona - Deportivo Alavés 1 - 1

// Alavés

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Abde 81’), Piqué (Lenglet 70’), Eric García, Alba, Busquets, Nico (Balde 82’), Gavi (Puig 70’), Dest, Memphis, Agüero (Coutinho 41’)

Bænk: Neto, Lenglet, Umtiti, Puig, Coutinho, Demir, Luuk de Jong, Peña, Balde, Abde og Alvaro Sanz

Mål: 1-0 Memphis (48’), 1-1 Rioja (52’)

Kampen mod Alavés var den første siden fyringen af Ronald Koeman og med den midlertidige træner Sergi Barjuan på sidelinjen. Her skulle Barca forsøge at rejse sig ovenpå to nederlag i træk mod henholdsvis Real Madrid og Rayo Vallecano.

Det var som ventet et afventende Alavés-mandskab som Barca mødte og det betød et massivt overtag i bolden fra første minut. Der var god fart i det catalanske spil og jagten gik straks ind på at finde huller i den baskiske defensiv. Alavés var presset tilbage og når de endelig fik bolden, fungerede Barcas genpres for det meste godt. Der skulle dog gå lige over et kvarter, inden at Barca kom til deres første afslutning. Det var Eric García der fik hovedet på bolden med et godt forsøg, men målmanden kom ned og fik afværget med en flot redning.

Barca fortsatte med det udmærkede spil og midt i halvlegen forsøgte Agüero sig fra distancen, men bolden røg et godt stykke over mål. Barcas dominans var total og Alavés var sjældne gæster foran Barcas felt. Det kneb dog for Barca at komme til muligheder og de måtte i stedet nøjes med en række hjørnespark, der ikke gav udbytte. Der skulle gå en halv time inden at Alavés kom til sin første chance i opgøret, men Edgar sendte bolden langt forbi.

Efter 40 minutters spil satte Agüero sig pludselig ned på banen og tog sig til brystet, uden at han havde været i nærkamp. Han modtog behandling, men måtte lade sig udskifte med Coutinho. Halvlegen blev sluttet af med et godt forsøg fra Memphis fra distancen, men gæsternes målmand fik fat på bolden i to omgange. Det stod derved stadig 0-0 ved pausen efter en halvleg,hvor Barca havde domineret, uden at skabe særligt meget.

Barca fik en perfekt start på anden halvleg, da Memphis i det 48. minut scorede et brag af et mål. Fra kanten af feltet i venstre side, sendte han bolden op i fjerneste målhjørne til en flot 1-0 føring til Barca. Det skabte naturligt glæde på Camp Nou, men glæden varede kort. Blot fire minutter senere gennemførte Alavés nemlig et flot angreb, hvor Rioja blev spillet fri med en hælaflevering, hvorefter han afdriblede Ter Stegen og scorede. Fantatisk scoring der skabte tavshed på Camp Nou.

Barca fortsatte med at dominere og lige inden at uret rundede en time, var det tæt på endnu en scoring af Memphis. Gave løftede bolden ind til ham i feltet, hvor hollænderen fik prikket den forbi keeperen, men den tog stolpen. Memphis fik en ny chance blot to minutter senere, denne gang på en frispilning af Nico, men afslutningen sad lige på målmanden. Midt i halvlegen var der flere dårlige nyheder for Barca, for her måtte en skadet Piqué forlade banen og Lenglet kom ind i stedet. Samtidig blev Gavi afløst af Riqui Puig, der modtog store klapsalver, da han løb på banen.

Det ændrede dog ikke det store ved Barcas spil, der efterhånden var gået i stå efter den gode start på halvlegen. Der manglede ideer i spillet og 10 minutter før tid skiftede Barjuan ud igen, da Abde og Balde afløste Mingueza og Nico. Det betød debut til Abde, der normalt spiller på B-holdet. Fem minutter før tid fik Barca et frispark lige på kanten af feltet og det tog Coutinho sig af, men den store mulighed blev misbrugt med et skud langt over mål. Barca pressede på i slutminutterne for at score et forløsende sejrsmål, men de kom ikke frem til noget inden dommeren fløjtede kampen af.

Det sluttede således 1-1 og Barca skuffende endnu en gang, for de havde spil og chancer til at kunne afgøre kampen.