fbpx
Annonce

Xavi slår alle europæiske klubber med clean sheets

Anders Lang Jensen - 04.04.24

© Getty Images
// Xavi
 


Xavi stopper som cheftræner i Barca til sommer, og resten af denne sæson vil definere en stor del af hans eftermæle som træner. En ting er dog sikkert, at Xavis defensive robusthed på sit hold vil stå klart for hans tid som cheftræner.

Den defensive soliditet var en absolut grundsten i sidste sæsons mesterskab, og det vil også være forsvaret, der skal spille en nøglerolle, hvis trofæer skal i land i denne sæson, hvor Barca er med i kvartfinalerne i Champions League, men har langt igen i forhold til Real Madrid i ligaen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Faktum er dog på nuværende tidspunkt, at siden Xavis ankomst i 202,1 har Barca holdt clean sheet i 48 kampe i ligaen ud af de 94 kampe, som Xavi har stået i spidsen for på sidelinjen. Det giver det statistiske resultat, at Barca har holdt et clean sheet i 51,06 % af Xavis kampe i La Liga – altså mere end halvdelen af kampene.

I samme periode siden Xavis ankomst i november 2021 er der ingen andre hold i de bedste europæiske ligaer, der kan matche Barcas defensive styrke på det punkt. Italienske Inter kommer tættest med 44 clean sheets i 94 kampe, mens Juventus og Real Madrid har 41.

Barca har således genvundet den defensive styrke på en nærmest majestætisk måde, siden Xavi overtog tøjlerne i det catalanske og den kvalitet skulle meget gerne fortsætte, når en ny træner tager over.

xavi128

 

.:FORSIDE:.