fbpx
Annonce

Xavi har rundet sine to første år som Barca-træner

FCBARCELONA.DK - 07.11.23

// Xavi

Når Xavi i aften står på sidelinjen i Hamborg til Champions League opgøret mod Shakhtar Donetsk, har han netop rundet to år som Barca-træner. Meget er sket på de to år og kun otte spillere er tilbage fra han tiltrådte.

Det var den 6. november 2021 at Barca officielt meldte ud, at Xavi Hernández var udnævnt til ny træner, kort efter at Ronald Koeman var blevet fyret efter et nederlag mod Rayo Vallecano.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi kom til på et meget svært tidspunkt, for økonomien hang i laser og spillet fungerede ikke for holdet. Det betød en uacceptabel placering langt nede i ligatabellen. Den udfordring tog Xavi op og det lykkedes at avancere til en andenplads. Sæsonen sluttede dog uden titler.

Det blev der lavet om på sæsonen efter, for her fortsatte Xavi sit genopretningsarbejde og det resulterede i et sikkert mesterskab og en sejr i den spanske supercup.

Undervejs er der blevet skiftet massivt ud i truppen og realiteterne er, at kun otte spillere er tilbage i førsteholdstruppen fra da Xavi tiltrådte. Samtidig har klubben sagt farvel til kæmpe klubikoner som Piqué, Busquets og Alba.

Xavi har stået i spidsen for holdet i 105 officielle kampe, hvor det er blevet til 66 sejre, 19 uafgjorte og 20 nederlag.

I aften kan Xavi præstere noget der ikke er lykkedes for ham endnu som Barca-træner, nemlig at komme videre fra Champions League gruppespillet, når holder møder Shakhtar Donetsk i Hamborg.



.:FORSIDE:.