fbpx
Annonce

Avis: Xavi vil bruge egne spillere i Gavis fravær

Peter Vyff - 22.11.23

 


Lige siden Barca i går kunne bekræfte en langvarig korsbåndsskade til Gavi, har der været spekuleret i at hente en erstatning. Det er dog ikke noget Xavi angiveligt ønsker, da ha foretrækker at finde en afløser internt i klubben.

Barca måtte mandag erkende, at sæsonen er slut for Gavi, der har revet sit korsbånd over i højre knæ. Spanieren er derfor ude i mindst otte måneder hvilket betyder, at han først kommer i spil efter sommerferien, og derfor også misser EM-slutrunden og de olympiske lege.

Det er et hårdt slag for Xavi, der har måtte kæmpe med adskillige skader i denne sæson, især på midtbanen. Cheftræneren skal nu forholde sig til fraværet af Gavi, og der er blevet spekuleret en del i, hvorvidt Barca har tænkt sig at finde en erstatning på transfermarkedet.

Og imens Giovani Lo Celso og Thiago nævnes som mulige kandidater, og der tales om at tilbagekalde Pablo Torre, skulle Xavi have forholdsvis ro i maven omkring at finde en afløser for Gavi. Det skriver journalisten Luis Rojo fra avisen Marca, der understreger, at Barca ikke har tænkt sig at hente en midtbanespiller i januars transfervindue.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Catalanerne har ellers mulighed for at hente en erstatning udenom reglerne for Financial Fair Play, da Gavi er ude i resten af sæsonen. Det er dog ikke noget, der interesserer Xavi, der istedet har tænkt sig at satse på interne spillere i klubben, såsom Férmin Lopez og Sergi Roberto.

Specielt Férmin har gjort god figur i denne sæson, hvor han ved flere lejligheder har markeret sig som Barcas mest målfarlige midtbanespiller. Spanieren kan derfor se frem til mere spilletid i de kommende måneder, ligesom Sergi Roberto, João Cancelo og Andreas Christensen også kan fungere som et alternativ på midtbanen.

Og skulle holdet blive ramt af yderligere skader på midtbanen, har Xavi ifølge Luis Rojo tænkt sig at give chancen til en række ungdomsspillere. Det drejer sig angiveligt om den 18-årige Unai Hernández, samt den 19-årige Aleix Garrido, der allerede har fået debut på førsteholdet.

Der spekuleres samtidig også i, at give spilletid til unge talenter som Marc Bernal, Noah Darvich og Marc Casadó. Og eftersom Xavi har været vidne til Gavi og Alejandro Baldes gennembrud de seneste par år, er det helt naturligt, at han ønsker at give chancen til klubbens egne spillere.

// Xavi // Gavi
.:FORSIDE:.