fbpx
Annonce

Interview med Andreas Laudrup - Del 1

Rune Stentoft Arlbjørn - 17.01.21

© Privat foto
// Præsidentvalg // Andreas Laudrup

Barca har ikke gang i den bedste sæson rent spillemæssigt, økonomien halter, der er snart præsidentvalg og Messis fremtid er usikker. Vi har derfor her på fcbarcelona.dk taget en snak med fodboldkommentator Andreas Laudrup om hvad der er op og ned i klubben.

Andreas Laudrup er kommentator og fodboldekspert i spansk fodbold på TV2 Sport X, som viser Barcas kampe i den spanske liga. Han har et indgående kendskab til Barca og i den forbindelse har vi her på fcbarcelona.dk taget en snak med ham om mange af de ting, der rører på sig i det catalanske.

I denne første del ud af fire kommer vi ind på præsidentvalget i Barca, problemerne for holdet i denne sæson og muligheden for trofæer når det hele skal afgøres til sommer.

Læs første del af det store interview herunder:

Favoritterne til præsidentvalget er Joan Laporta og Victor Font. Hvem mener du vil være den bedste mand til opgaven som præsident for Barca?

Umiddelbart vil jeg også pege på en af de to. Både Laporta og Font har jo ført meningsmålingerne og er de to kandidater, der er blevet snakket mest om. En af årsagerne til, at Laporta er med helt fremme, er jo selvfølgelig på grund af hans historik med Barca. Der bliver snakket meget nostalgi, når han er ude at promovere sit kandidatur. Det er jo noget folk godt kan lide. Victor Font derimod har jo en lidt anden strategi med hele præsentation af hvordan han vil føre klubben videre og føre klubben tilbage på rette spor med Xavi, som hans helt stor frontfigur, og derefter Jordi Cruyff, som han har i sin organisation. På trods af, at både Xavi og Cruyff har udtalt, at de ikke er en aktiv del af dette valg, hvilket hos Xavi betyder, at han kan komme til klubben uanset hvem der vinder.

Hvem tror du vinder præsidentvalget?

Alle meningsmålinger peger jo på, at Laporta vinder. Men der er jo også Toni Freixa. Det jeg hører lige nu er, at hvis det hele ender med en duel mellem Victor Font og Laporta, så dem der ville have stemt på Freixa, vil i stedet stemme på Font. Selvom Laporta fører stort lige nu og her, så kan vi godt ende i en situation, hvor det bliver meget tæt mellem Font og Laporta. Jeg tror det bliver tæt mellem de to. Jeg kunne godt forestille mig, at Victor Font ville gå hen og vinde, men Laporta har bare den her historik med Barca, så jeg tør slet ikke gætte på hvem der vinder præsidentvalget.

Hvad bliver den nye præsidents vigtigste opgaver?

Det er delt op i to dele. Først og fremmest, så er det økonomien i klubben. Situationen er meget alvorlig. Det er præsidentens og bestyrelsens fornemmeste opgave at få styr på økonomien. Her skal spillerne blandt andetl gå ned i løn og det bliver en vanskelig forhandling. Der skal skæres mange millioner af lønbudgetet. Rent strategisk, så er der det fodboldmæssige. Vi ved jo alle sammen, at La Masia altid har været fantastisk til at producere store talenter, men det har haltet lidt de seneste par år. Man skal gå ind og finde en struktur i hvordan man skal genopbygge La Masia, så man igen kan få en Iniesta og en Xavi, men så man stadig kan købe spillere udefra, så man kan få sammensat en trup, der er stærk nok til at vinde.

Hvordan skal den nye præsident overbevise Messi om at blive?

Her kommer vi igen ind på det sportslige. Det er at få sammensat en trup, som kan konkurrere først og fremmest om Champions League. Det er jo det Messi higer efter. Truppen skal selvfølgelig også være god nok til at kunne vinde La Liga. Den nye præsident skal få sammensat en trup, et trænerteam og en organisation, hvor verdens bedste spiller kan se, at han har mulighed for at vinde trofæer, for det er jo det Messi ønsker. Han kunne måske hente Eric Garcia og Sergio Agüero, som er to spillere, der kan komme gratis på en fri transfer til sommer. I Agüeros tilfælde er han jo en af Messis nærmeste venner, så det hjælper jo altid på det. Den nye præsident skal få vist Messi hvordan klubben kan vinde trofæer, da det virker som om, at det er det afgørende for Messi om han bliver i Barca.

Hvad mener du har været Barcas største problemer indtil videre i denne sæson?

Det nemme vil jo være at sige deres stabilitet. De har manglet stabilitet, men jeg synes også der har været store udfordringer med den måde de gerne vil spille på. De startede jo med en 4-2-3-1 formation. Det havde sine fordele, men også sine ulemper. Der synes jeg faktisk, at det har fungeret fint for Barca at gå tilbage til 4-3-3. Holdet mangler også bredde i truppen, hvilket også skyldes skader. At Ansu Fati og Dembélé har været skadet har gjort, at holdet ikke har kunne holde bredden. De har ikke haft en kantspiller, der kunne holde bredden. Spillet er blevet meget centreret. Messi, Coutinho, Griezmann og Pedri søger de samme områder. Det har gjort det for nemt for modstanderne at lukke af for. Holdet har også store problemer i defensiven. Specielt når modstanderne slår kontra, så har forsvaret det svært. Holdet lider af at mangle deres leder Piqué og Lenglet har ikke præsteret lige så godt i hans fravær.

Hvad kan løsningerne på problemerne så være?

Jeg synes faktisk, at holdet er på rette vej nu. De har vendt trekanten om på midtbanen og har ved at gå tilbage til 4-3-3 fået en bedre dynamik, givet mere frihed til Messi, mens Dembélé er kommet tilbage, som jeg personligt synes er rigtig dygtig, fordi han kan udfordre, kan sætte sin direkte modstander, løber dybt, holder bredden og kombinerer med holdkammeraterne. Det har gjort, at der bliver meget mere plads til Pedri og Messi. Så er der også strukturen i defensiven. Busquets og De Jong skal være mere vågne, når modstanderne har omstillinger.

Hvordan ser du Barcas muligheder for at vinde trofæer i denne sæson?

Vi kan starte med La Liga. Havde du givet mig det spørgsmål for to eller tre uger siden, så havde jeg tænkt, at det er utænkeligt for dem at vinde ligaen. Nu vil jeg sige, at mulighederne for at vinde La Liga er små, men for mit vedkommende vil jeg aldrig nogensinde afskrive de store hold. Altså hverken Barca eller Real Madrid, fordi de er bare vant til at vinde. Jeg synes også, at man kan se på Barca nu, at spillet flyder mere og at der er mere struktur i holdet. Deres store udfordring er, at de er langt bagefter Atlético Madrid, så Barcas mesterskabschancer afhænger af Atlético, men selvfølgelig også af stabiliteten hos dem. Chancen for at vinde La Liga er lille, men muligheden er der.

Hvad med de andre turneringer Barca er med i?

Det bliver spændende at se hvordan de kommer til at agere i Copa del Rey. Det bliver nok i pokalturneringen og den spanske Supercup, at Barca har sine største muligheder for at vinde trofæer. Barca kender Athletic Bilbao og har lige slået dem i ligaen, så jeg ser store muligheder for at vinde den spanske Supercup, selvom jeg godt ved, at det ikke er det vigtigste trofæ, men alt andet lige er det vigtigt at vinde et eller andet i løbet af en sæson. I Champions League ser jeg det som en meget stor udfordring for Barca at gå videre mod Paris Saint-Germain. Der tror jeg, at Barcas forsvar får det svært mod Neymar, Mbappé og PSG's andre offensive stjerner. Jeg tror, at Barca har den mindste chance for at vinde Champions League.

Anden del af interviewet bringer vi i næste uge her på fcbarcelona.dk, hvor emnerne blandt andet er Lionel Messi, Martin Braithwaite og Neymar.

.:FORSIDE:.