FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Araujo, Piqué, Alba (Dest 74’), Busquets, De Jong, Coutinho (Pjanic 74’), Fati (Pedri 61’), Griezmann (Trincao 61’), Messi

Bænk: Iñaki Peña, Dest, Riqui Puig, Aleñá, Pjanic, Pedri, Trincao, Braithwaite, Dembélé, Mingo, Konrad og Tenas

Mål: 0-1 Luuk de Jong (8’), 1-1 Coutinho (10’)

Barca tog imod Sevilla på Camp Nou, et opgør mellem de to eneste hold i ligaen med maksimumpoint. Ronald Koeman måtte undvære en karantæneramt Lenglet og han blev erstattet af Araujo. Ellers var startopstillingen som i de to seneste kampe.

Sevilla lagde klart bedst ud med et højt pres og det gav tydeligt Barca problemer. Hjemmeholdet kunne slet ikke holde på bolden og det blev straffet i det 8. minut. Her fik Sevilla et hjørnespark, hvor en returbold landede foran Luuk de Jong, der sikkert bragte sit hold foran. Scoringen vækkede Barca, for bare to minutter senere kom udligningen. Messi sendte Alba af sted med en lang pasning som Sevillas Jesus Navas clearede skidt, så bolden røg hen til en komplet fri Coutinho. Han takkede ved at banke bolden i nettet til 1-1.

Udligningen tog ikke modet fra Sevilla, der fortsatte med det intense pres. Det betød at Barca ikke fik ro over spillet og spillerne virkede stressede. Det var tæt på at gå galt i det 19. minut, hvor det var millimeter der forhindrede en fri Fernando at få foden på et indlæg fra Navas. To minutter efter var det Barca der var tæt på, da Fati spillede Griezmann fri i feltet, men franskmanden afsluttede svagt forbi mål. Den situation burde han have fået mere ud af. Barcas problemer med at holde på bolden fortsatte og det var især De Jong og Busquets der smed bolde væk. Der blev spillet med høj intensitet og kampen bølgede frem og tilbage mellem to offensivt indstillede hold.

I det 28. minut kom Barca frem til en ny afslutning, hvor Fati forsøgte sig fra distancen, men bolden sad lige på keeperen. Kort efter solgte De Jong sit forsvar med et boldtab der bragte Suso helt fri, men her endte bolden i sidenettet. De Jong virkede helt ved siden af selv de første 45 minutter. Det fortsatte meget jævnbyrdigt, men man skulle frem til det 43. minut, før der igen for alvor skete noget. Neto satte en omstilling i gang hvor Messi trak ind i feltet og afsluttede giodt, men bolden strøg tæt forbi fjerneste stolpe. Mere skete der ikke i en intens første halvleg, der havde budt på store problemer for Barca.

Barca lagde ud efter pausen med en stor mulighed til Griezmann, men endnu en gang viste franskmanden, at formen er langt væk. Han kom helt fri, men tog et for langt træk og så løb det ud i sandet. Det virkede som om at Barca havde bedre styr på spillet, for Sevilla var ikke længere så intense i deres pres. Det udmøntede sig dog ikke i muligheder til hjemmeholdet og efter en time skiftede Koeman ud. Pedri og Trincao kom på banen i stedet for Fati og Griezmann.

Også Sevilla skiftede ud og de fik langt mere ud af de nye spillere end Barca. Deres pres vendte tilbage og Barca kom igen i problemer. I det 64. minut blev bolden sendt ind foran Barcas mål, hvor Araujo fik en fod på den, så den røg op på overliggeren. Her var heldet afgjort med Barca. I de efterfølgende minutter holdet gæsterne presset på Barca, der slet ikke kunne holde på bolden og det blev til et par afslutninger fra andalusierne. Specielt i det 72. minut var det tæt på, da En Nesyri sendte et hovedstød tæt forbi mål. Lige efter var der skidt nyt til Barca, for Alba bad om blive skiftet ud på grund af en skade. Der blev kaldt på Sergiño Dest, der hurtigt måtte trække en trøje over hovedet og løbe på banen uden at varme op. Dermed fik han sin debut, men i modsatte side af sin foretrukne position. Også Pjanic kom banen i stedet for Coutinho.

Barca fik bedre styr på spillet i slutfasen, hvor Sevilla så ud til at stille sig tilfreds med det ene point. Catalanerne fik presset spillet ned foran gæsternes felt og i det 82. minut fik De Jong en åben skudchance, men bolden blev blokeret. Barca fortsatte jagten på et sejrsmål og Sevilla blev nærmest belejret i eget felt. Det gav en kæmpe mulighed til Trincao, der måtte se målmanden parerer med en fodparade. Her havde portugiseren fortjent sin første scoring for Barca. Mere skete der ikke og det sluttede dermed 1-1 efter en intens og jævnbyrdig affære, hvor Barca i lange perioder havde været i problemer.