fbpx

Pochettino var aldrig på Barcas agenda

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 16.01.20

© Getty Images
// Pochettino

Et hav af trænerkandidater var oppe at vende i pressen i forbindelse med fyringen af Ernesto Valverde. En af favoritterne hed for en stund Mauricio Pochettino. Her var dog tale om rene spekulationer fra pressens side.

Ifølge den catalanske avis, Sport, havde man på forhånd sporet symptomer på træthed i Valverdes trænerprojekt, og målet var derfor at forhandle en aftale på plads med Xavi, som skulle overtage trænersædet til sommer. Elimineringen fra den spanske Supercup satte dog skub i planerne og blev starten på fire dages hektisk aktivitet.

Xavi valgte som bekendt at takke nej til tilbuddet om at overtage holdet midtvejs i sæsonen, men ifølge Sport havde man allerede på daværende tidspunkt truffet beslutningen om at fyre Valverde med øjeblikkelig virkning. Man var derfor nødsaget til at finde en afløser hurtigt, og her havde ledelsen reelt kun to kandidater i spil efter Xavis afslag, nemlig Garcia Pimienta fra B-holdet samt Quique Setién.

Midt i al polemikken dukkede Mauricio Pochettinos navn dog pludselig op. Den argentinske træners flotte CV, samt det faktum, at han er ledig på markedet, gjorde ham umulig at komme udenom - i hvert fald ifølge pressen. Barcelona-ledelsen var dog ikke helt enige.

Pochettinos tidligere udtalelser om Barca talte imod ham, og man var ikke sikker på, at tilhængerne ville tage godt imod ham. 'Jeg ville hellere tage tilbage og arbejde på min farm end at træne Barca' er den tidligere Tottenham- og Espanyol-træner blandt andet citeret for at have sagt. Pochettino er en legende i Espanyol efter ni sæsoner i klubben og erklæret blanquiazul-fan, hvilket mange Barca-fans ville have svært ved at acceptere i trænersædet.

Mauricio Pochettino var derfor aldrig en seriøs bejler til at overtage titlen i Barcelona, hvilket var fælles for langt størstedelen af de mange kandidater, der blev nævnt med jævne mellemrum i aviserne. Ledelsen havde udpeget sig Xavi som sit førstevalg. Og hvis denne operation ikke skulle lykkes, ville man gå efter en træner, der harmonerede med Barcas spillemæssige filosofi, og som kunne acceptere en kortsigtet aftale.

Her var det oplagte valg Quique Setién, der har kontrakt til juni 2022, men som kan opsiges et år tidligere, hvis klubben måtte ønske det.

.:FORSIDE:.