Optakt til El Clásico: FC Barcelona - Real Madrid

FCBARCELONA.DK - 24.10.20

© Getty Images

I dag spilles El Clásico! Verdens største klubkamp spilles på et tomt Camp Nou, mellem to ærkerivaler, der hver især slås med store problemer. Læs her vores optakt til dagens kamp, hvor Barca ikke må smide de tre point.

Det bliver en helt speciel Clásico i eftermiddag, når Barca og Real Madrid tørner sammen, for det sker på et gabende tomt Camp Nou. Uden corona ville det koge med næsten 100.000 vilde catalanerne på lægterne, der ville gør alt for at bære sit hold frem til sejr.

Nu bliver rammerne helt anderledes og det er ikke til Barcas fordel, for opbakningen af tilskuerne betyder meget i disse intense kampe, hvor der står mere på spil end tre point. Æren er mindst lige så vigtig, for ingen vil tabe til ærkerivalerne.

På sit pressemøde i går lagde Koeman da heller ikke skjul på, at omstændighederne er helt specielle. 'Det bliver et mærkeligt og meget anderledes El Clásico, når der ikke er nogen til at støtte holdet og til at skabe en god stemning. Det er noget, som vi bare må acceptere og vænne os til. Vi må være tålmodige og håbe på, at der snart kommer tilskuere igen. Det gælder især i en kamp som El Clásico, hvor hjemmeholdets tilskuere er meget afgørende' sagde han.

Det er to storhold i store problemer der mødes. Barca har haft en noget tøvende start i ligaen med kun syv point i fire kampe, ligesom der hersker kaotiske tilstande udenfor banen med en præsident Bartomeu i strid modvind og splittelse mellem ledelse og spillere. Barca går dog ind til dagens kamp med opmuntringen fra 5-1 sejren over Ferencvaros i tirsdags, et resultat der har skabt fornyet optimisme.

Det kan man ikke sige hos Real Madrid. De hvide chokerede i sidste weekend ved at tabe på hjemmebane til oprykkerne fra Cádiz og onsdag tabte de så til Shakhtar i Champions League, ligeledes i Madrid. Det er derfor et hold i krise der gæster Camp Nou.

Også Madrid-træner Zinedine Zidane så i går frem mod kampen. 'Vi ved vi møder Barca på et tomt stadion, men det vil altid være specielt, for en Clásico er en Clásico. Jeg tror det bliver en god kamp, uanset situationen. For os er kampen den bedste mulighed for at få vendt vores situation' kom det fra ham.

Hos Barca er den gode nyhed, at Jordi Alba er meldt klar og er udtaget til kampen. Truppen ser således ud: Neto, Dest, Piqué, Lenglet, Araujo, Alba, Junior, Busquets, De Jong, Sergi Roberto, Puig, Aleñá, Pjanic, Coutinho, Messi, Pedri, Trincao, Griezmann, Dembélé, Fati, Braithwaite, Iñaki Peña og Tenas.

Hos Real Madrid var Sergio Ramos tvivlsom til kampen, men også han er udtaget. Zidane har følgende spillere med til Barcelona: Courtois, Lunin, Luis López, Sergio Ramos, Varane, Nacho, Militao, Mendy, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Valverde, Isco, Benzema, Vinícius, Rodrygo, Jovic, Asensio og Lucas.

Et kig i ligatabellen viser, at Barca ikke har råd til at tabe, for løber de hvide med alle tre point, vil de komme seks point foran Barca, ganske vist med en kamp mere. Derfor er der ekstra pres på Barca i dagens kamp, hvor tre point vil give et vigtigt boost til selvtilliden, mens uafgjort nok vil være til at leve med for begge mandskaber, den aktuelle situation taget i betragtning.

Kampen fløjtes i gang kl. 16.00 og kan ses på TV2 Sport X.

Spil på kampen hos bet365
- Barca vinder: 1,9
- Begge hold scorer: 1,44
- Messi scorer første mål: 4,00
Spil ansvarligt +18

.:FORSIDE:.