fbpx
Annonce

Messi spillede sin kamp nummer 900 i karrieren

Rune Stentoft Arlbjørn - 11.02.21

// Lionel Messi // Sevilla


Lionel Messi var med i startopstililingen mod Sevilla i går i den første semifinale i Copa del Rey. Da den spanske dommer Mateu Lahoz fløjtede kampen i gang stod det derfor klart, at Messi gik i gang med sin kamp nummer 900 i karrieren.

I kampen mod Sevilla i går rundede Messi en utrolig milepæl, da det var hans kamp nummer 900 i sin professionelle fodboldkarriere. Siden debuten for Barca den 16. oktober 2004 har Messi nu spillet 758 kampe for Barca og 142 landskampe for Argentina.

Det er en utrolig milepæl Messi har rundet, som de færreste spillere når op på. De mange kampe vidner om en lang karriere, der startede i en tidlig alder af 17 år. Fortsætter Messi med at spille i de kommende år vil det ikke være utænkeligt, at han når over 1.000 professionelle fodboldkampe med ca. 50-60 kampe pr. sæson for Barca på klubplan - altså eksklusiv landskampe.

Kamp nummer 900 mod Sevilla var dog ikke nogen god kamp for hverken Messi eller Barca, da det ikke lykkedes catalanerne at få et godt resultat med hjem til Barcelona og i stedet måtte se sig slået med 2-0 i den andalusiske hovedstad. Milepælen med kamp nummer 900 mod Sevilla er derfor næppe en kamp den 33-årige argentiner vil huske tilbage på med glæde.

Hvis vi tager et nærmere kig på Messis 900 kampe i karrieren, så har han scoret utrolige 722 mål med 651 mål for Barca og 71 mål for Argentina. Det gør Messi til den suverænt mest scorende spiller både i catalanernes historie og for hjemlandet Argentina.

Hvad der gør Messis karriere endnu mere bemærkelsesværdig er også, at han har lavet 336 assist i karrieren indtil videre. 285 assist for Barca og 51 assist for Argentina er det blevet til. Lægger man det sammen med det antal mål han har scoret, så har Messi været direkte involveret i over 1.000 mål i karrieren.

Med 758 kampe for Barca er Messi den spiller i klubbens lange historie med næstflest kampe i Blau-grana trøjen nogensinde. Nummer et er Xavi med 767 kampe. For Argentina indtager Messi tredjepladsen over de argentinere med flest kampe for det sydamerikanske land. Nummer to på listen er Javier Zanetti med 143 af slagsen. Nummer et er den tidligere Barca-spiller Javier Mascherano med 147 landskampe for Argentina.

.:FORSIDE:.