Martin Braithwaite var hjernen bag første mål

Rune Stentoft Arlbjørn - 14.01.21

// Martin Braithwaite

Martin Braithwaite var onsdag tilbage i startopstillingen for Barca i den spanske Supercup mod Real Sociedad, da Lionel Messi ikke kunne spille. Danskeren fik en hovedrolle, da han var hjernen bag Frenkie de Jongs scoring til 0-1.

Hen mod slutningen af første halvleg modtog Braithwaite bolden tæt på Real Sociedads felt. Herefter vente angriberen flot rundt med bolden og sendte Antoine Griezmann i dybden, der efterfølgende kunne spille bolden ind til De Jong, som bragte catalanerne foran i kampen.

Det var Braithwaites aktion der gjorde, at målet af De Jong kunne opstå. Den 29-årige dansker var hjernen bag det første mål i kampen ved at have tredjesidste fod på bolden. Dermed viste dansekren sig flot efter at være startet ude i de to foregående kampe.

Det var dog ellers ikke nogen iøjnefaldende kamp for Braithwaite. To gange i første halvleg havde han muligheden for at score. Ved første chance blev han sendt i dybden af Araujo og andet forsøg kom efter et indlæg fra Mingueza, men ind gik den ikke.

Braithwaite blev skiftet ud efter 78 minutter, hvor han blev erstattet af Trincao.