fbpx
Annonce

Laporta: 'Vi kunne ikke betale vores regninger'

FCBARCELONA.DK - 09.06.22

// Økonomi

Joan Laporta kommenterede i går på Barcas økonomiske status og her tegnede der sig et dystert billede af en klub, hvor pengekassen reelt er tom. Han ser dog stadig optimistisk på mulighederne for at få rettet op.

'Vi har en generalforsamling den 16. juni for at få godkendelse af en serie af tiltag der skal løse klubbens økonomiske situation. Det er afgørende for at holdets konkurrenceevne kan øges. Da vi trådte til fandt vi en meget skrøbelig økonomi og den første måned kunne vi ikke betale vores regninger. Vi overholdt ikke vores kredit og vi blev afkrævet 200 mio. euro som vi ikke havde. Vi var reelt afgået ved døden' kom det ærligt fra Barca-præsidenten ifølge avisen Sport.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Vi ledte efter løsninger der kunne restrukturere gælden og vi kontrollerede udgifterne ved at sænke lønningerne, men det var ikke nok. Vi har ledt efter sponsorer og vi er gået fra at være næsten døde på intensivafdelingen, til at kunne forlade hospitalet, hvis behandlingen bliver vedtaget. I enhver virksomhed ville vi være blevet lukket eller overtaget af andre, noget der ikke vil ske. Med mig som præsident vil det altid være medlemmerne der ejer klubben' fortsatte han.

'På torsdag beder vi om tilladelse til en række tiltag der skal rette op på den økonomiske situation før det forventede. Vi vil kunne foretage de nødvendige investeringer, så holdet bliver stærkere. Vi ønsker et stærkt Barca der kan konkurrere med klubber der ejes at stater, hvor ejerne er milliadærer og indskyder penge der ikke stammer fra fodbold' sagde han videre.

'Barca er stærk igen om et år og jeg kan forsikre om, at vi er i live. Barca har en enorm styrke til at tiltrække penge og dermed fastholde vores ejermodel. Vi er i hænderne på vores medlemmer og beder dem hjælpe os' afsluttede han.

laporta5

.:FORSIDE:.