fbpx
Annonce

Jordi Cruyff løfter sløret for sommerens mange indkøb

Simon Arun Vrábel - 15.09.22

// Jordi Cruyff

I et spændende interview fortæller Jordi Cruyff om hvorfor Barca var i stand til at hente så mange store stjerne i sommerens transfervindue til trods for, at flere af dem havde andre tilbud liggende.

Cruyff Legacy Summit bliver I år afholdt I Amsterdam og Johan Cruyff Foundation holder desuden 25-års jubilæum. I den forbindelse deltog Barcas Internationale direktør for Scouting, Jordi Cruyff, naturligvis også og her gav han et spændende interview til journalisten Guillem Balagué.

Cruyff startede med at kigge tilbage på sommerens mange indkøb og her løftede han blandt andet sløret for, hvordan Barca kunne hente så mange stjernespillere til Camp Nou.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


’Alle de spillere som vi købte havde bedre tilbud liggende på bordet end hvad vi kunne tilbyde dem, men fælles for dem alle var drømmen om at spille på Camp Nou. Barca er som en magnet for spillere og det er faktisk en ret smuk ting i sig selv. Man kunne virkelig se stoltheden i deres øjne når vi fortalte, at de havde muligheden for at spille for Barca og det har hjulpet os utrolig meget i konkurrencen med klubber som havde større budgetter og som kunne tilbyde bedre lønninger’ indledte Jordi Cruyff.

’Lewandowski, Koundé, Raphinha, Marcos Alonso, Christensen, Kessié og Bellerín ønskede alle at komme og spille for Barca og det er vi dem meget taknemmelige for, for I kan være sikre på, at de havde andre og bedre tilbud liggende. Men alligevel valgte de at følge deres drøm og komme og skrive historie med klubben’.

Herefter satte Cruyff ord på de stramme finansielle regler som gælder i Spanien og om deres kompleksitet. Klubben måtte som bekendt sælge ud af en hel del af deres aktiver og det har fået folk verden over til at kommentere på denne strategi.

’99% af folk i den her branche forstår ikke den spanske financial fair play struktur og hvordan man kan navigere rundt i det puslespil som det i virkeligheden er. Det er ikke noget som man kan forstå efter blot en time, for det er simpelthen så kompliceret. Selv hvis du rent faktisk har penge så kan du ikke nødvendigvis bruge dem’ forklarende Cruyff, som godt kan forstå hvis udenforstående har syntes at det hele har set mærkeligt ud udefra.

Afslutningsvis hæfter Jordi Cruyff sig ved, at Xavi har formået skabe optimisme i den catalanske hovedstad med flot fodbold og flotte resultater. ’Byen er kommet til live igen og selv til de mindre kampe er stadion fyldt og det viser at folk har fået humøret tilbage igen. Inde på stadion kan man igen se glade ansigter og man kan se, hvor glade tilhængerne er for klubbens nye indkøb. Klubben er kommet til live igen og klubben og tilhængerne har brug for hinanden’ afsluttede en tydelig stolt Jordi Cruyff.

.:FORSIDE:.