fbpx

Fra El Clásico til Derby: Barca klar til kamp

FCBARCELONA.DK - 20.01.20

Nyt år, nyt årti, ny kamp. Sidste år sluttede af med et brag. Ikke kun på fodboldbanen, da Barca mødte Real Madrid i en kamp, der endte uafgjort. Men i lige så høj grad uden for banen, hvor 3.000 betjente skulle sørge for ro og orden i Barcelonas gader under en kamp, der var alt andet end målrig. En kamp, der står i stærk kontrast til kampen forinden, hvor Suárez og Raphaël Varane sørgede for en målfest for alle Barca-tilhængere. Siden 1902 har Real Madrid og Barca mødtes head to head i El Clásico.

Med sejren over Real Madrid i marts var det første gang siden 1931, at Barca har haft flest sejre i indbyrdes opgør. En statistik, der muligvis kan give Barca-spillerne ekstra blod på tanden, når de lørdag skal spille endnu en betydningsfuld kamp. En kamp, hvor der bliver kæmpet for mere end blot en sejr. En kamp, hvor der bliver kæmpet for æren af at vinde. Her tørner Barca nemlig sammen med ærkerivalerne RCD Espanyol. Og med sådan en kamp på tapetet bliver der næppe mere stille i gaderne, når først startfløjtet har lydt.

Julen blev fejret, det samme gjorde nytåret, og på manerlig vis kom Barca-holdet ind i det nye år. Og med flere fridage den 29., 30. og 31. december med fodboldskoene på hylden for en stund, fik Lionel Messi, Arturo Vidal og Luis Suárez holdt ferie derhjemme. Inden de igen skulle snøre skoene og få løbet al julemaden af sig igen. Og det får de i hvert fald gjort med den første træning den 2. januar og igen fredag den 3., hvor den sidste taktik blev sat på plads inden lokalkampen lørdag.

Til trods for at kampen lørdag har dybe rødder i lokalområdet, er der ikke den store spænding om slutresultatet. Inden holdene lørdag tørner sammen, har de to mandskaber spillet mod hinanden 15 gange. I de seneste 11 kampe på hjemmebane er Barca kommet ud af kampen som sejrsherre. Men niveauforskellen er da også til at se, med FC Barcelona på første pladsen i La Liga og RCD Espanyol på en 20. plads med blot to sejre i sæsonen. Med så stor en forskel er der større chance for at vinde stort med casino på nettet end at spille på kampen.

Men det nye årti betyder ikke nødvendigvis en frisk start. I hvert fald ikke med alt. For det er ikke kun hooligans uden for banen, der skaber polemik omkring FC Barcelona. Selvom der ikke bliver sat 3000 betjente på gaden, bliver der alligevel brugt mange penge på advokatbistand i klubben. For endnu engang har Neymar sagsøgt FC Barcelona for manglende løn i en størrelsesorden på cirka 26 millioner kroner. En sag, der kan gå hen at blive langtstrakt, og hvor begge parter er blevet afhørt om sagen hos en domstol i Barcelona.

Det er dog ikke alt, man hos Barcelona ønsker at lave om på. I gennemsnit har Barcelona scoret 3,1 mål i deres kampe mod RCD Espanyol, i modsætning til Espanyols 0,3 mål pr. kamp. Men det er dog ikke kun i denne lokalkamp, Barcelona har vist gode takter. Holdet har indtaget førstepladsen i La Liga med 18 kampe bag sig, hvoraf de 12 førte til sejr, tre uafgjorte og tre tabte kampe. De starter derfor 2020 ud to point foran Real Madrid og fem foran Sevilla. Mon ikke det nye årti starter med en sejr lørdag mod RCD Espanyol på deres hjemmebane.

.:FORSIDE:.