fbpx
Annonce

FIFA: 'Vi kan ikke forlænge kontrakter der udløber'

FCBARCELONA.DK - 13.04.20

// FIFA // Coronavirus

Corona-krisen kommer til at forlænge sæsonen langt i sommeren og det giver store udfordringer for FIFA. I går erkendte de, at der kan opstå problemer med de spillere der har kontraktudløb den 30. juni.

Det har været diskuteret meget hvad man gør med de kontrakter der udløber efter planen den 30. juni, når sæsonen med stor sandsynlighed må forlænges ind i juli og måske også august, for at have tid til at afvikle alle kampe.

Emilio Garciá Silvero fra FIFA udtalte i går, at spillere med kontraktudløb den 30. juni kan forlade deres klubber, men at de ikke kan blive indskrevet i en ny klub, fordi sæsonen forlænges.

'FIFA kan ikke forlænge kontrakter ud over den 30. juni, men transfervinduet bliver ikke som det plejer og så kan spillerne ikke blive indskrevet. Spillermarkedet åbner ikke den 1.juli' sagde han i et interview med radiostationen Cadena Cope.

Også de lejeaftaler der udløber den 30. juni giver udfordringer. 'Når en lejeaftale udløber den 30. juni, skal en spiller i teorien vende tilbage til sin klub, men så vil transfervinduet ikke være åbent og derved kommer der ingen spilletilladelse' fortsatte han.

Derfor overvejer FIFA lige nu løsninger, der kan løse problemerne. 'Det kan være der kommer flere transfervinduer. Det vil afhænge af afslutningen på hver enkelt turnering. Tanken er at hvert transfervindue lukker lige inden at hver turnering starter op og det behøver ikke være samtidig' sagde han videre.

Barca har ingen spillere med kontraktudløb den 30. juni, men de har flere spillere udlejet til andre klubber, hvor der altså skal findes en løsning.

.:FORSIDE:.