Et tomt Camp Nou er til Real Madrids fordel

FCBARCELONA.DK - 24.10.20

© Getty Images

For første gang i fodboldhistorien spilles El Clásico uden tilskuere, når Barca i dag kl. 16.00 tager imod Real Madrid på Camp Nou. Dermed mister opgøret automatisk intensitet og det kan ikke undgå at være til Madrids fordel.

Der hersker en helt speciel og intens stemning på Camp Nou når Real Madrid kommer på besøg til El Clásico. Det er en af de få kampe på sæsonen, hvor Camp Nou er fyldt til sidste plads, hvilket vil sige næsten 100.000 tilskuere, der alle elsker Barcelona og samtidig hader Real Madrid. I spansk fodbold er der nemlig ikke tradition for ret mange medrejsende fans til udekampene.

Derved lægges der et enormt pres på gæsterne i hvidt og det er velkendt, at det kan påvirke deres indsats på banen. Modsat får Barca-spillerne et rygstød og en opbakning der giver ekstra kræfter, når det er mest nødvendigt.

Men sådan bliver det ikke i dag. Camp Nou vil henstå rungende tomt på grund af coronarestriktioner. Ikke en eneste tilskuer lukkes ind og dermed er der ingen støtte til Barca-spillerne, der må klare sig selv uden 100.000 fans i ryggen. Hjemmebanefaktoren er klart mindre end med tilskuere.

Samtidig bliver pressset lettet markant på Real Madrid, der ikke skal koncentrere sig om at holde fokus med larmende tilskuere. De er helt sikkert godt tilfredse med, at de slipper for de irriterende catalanerne på lægterne.

At fordelen af hjemmebane ikke har samme tyngde som når der er tilskuere, har man set mange eksempler på i denne sæson i de største europæiske ligaer, der har budt på en række uventede resultater. Også Real Madrid har savnet støtten fra sine fans når holdet har haft det svært. Det har man set i deres to seneste hjemmekampe mod Cádiz og Shakhtar, der begge overraskende blev tabt.

Det er derfor utvivlsomt til Real Madrids fordel, at El Clásico spilles uden tilskuere i dag. Spørgsmålet er så om Barca kommer til at få samme fordel i det omvendte opgør til april, når der spilles i Madrid, eller om der på det tidspunkt må lukkes tilskuere ind.

Kampen i eftermiddag kan ses på TV2 Sport X.

Spil på kampen hos bet365
- Barca vinder: 1,9
- Begge hold scorer: 1,44
- Messi scorer første mål: 4,00
Spil ansvarligt +18

.:FORSIDE:.