De Jong: 'Napoli besidder mange kvaliteter'

FCBARCELONA.DK - 24.02.20

© Getty Images

I et interview med uefa.com ser Frenkie de Jong frem til Barcas møde med Napoli i Champions League ottendedelsfinalen. Han kommenterer også sin egen start i klubben, som han er godt tilfreds med.

'Napoli er et hold med mange kvaliteter. Vi spillede mod dem i forsæsonen, men det er altid anderledes kampe og vi kan ikke bruge dem som reference' indleder han med henvisning til sommerens to træningskampe i USA, som Barca begge vandt.

'Napoli har gjort det godt i Champions League, hvor de f.eks. mod Liverpool spillede en flot kamp, mens resultaterne i deres liga ikke har været som forventet' fortsætter hollænderen.

'I gruppespillet er der seks kampe og hvis du taber en eller har en dårlig dag, er der tid til at rette det. I de direkte opgør er der mere spænding og meget lidt forskel i kvaliteten. Derfor er det meget mere spændende for tilskuerne' siger han videre om tirsdagens kamp.

'Vi har store kvaliteter på holdet og vi håber at kunne finde vores bedste spil i den sidste del af sæsonen. Barca er en utrolig klub og jeg har altid ønsket at spille her. Man føler at man altid kan vinde Champions League, når man er i Barca' kommer det fra ham.

De Jong bliver spurgt hvordan det er, at være på hold med Messi. 'Det var lidt mærkeligt da jeg begyndte at træne med ham, for da jeg var 12 år og så fodbold, var han allerede verdens bedse. Jeg elskede hvordan han spillede. At spille sammen med ham nu er meget specielt' er svaret.

De Jong føler, at han er faldet godt til i Barca, efter skiftet i sommer. 'Jeg føler mig hjemme, både i Barca og i byen. Jeg spiller ret meget og er tilfreds, men jeg føler stadig, at jeg kan forbedre mig' udtaler han ærligt.

Han kan tydeligt mærke, at han er kommet til en klub, hvor legenden og landsmanden Johan Cruyff, betyder meget. 'I Barca opdager du hurtigt den kærlighed folk har overfor Johan Cruyff. Hans syn på fodbold har haft en enorm indflydelse og alle er taknemmelige for, hvad han gav til klubben' afslutter De Jong.

.:FORSIDE:.