fbpx
Annonce

Barcas resultater får store økonomiske konsekvenser

Peter Vyff - 07.05.24

 


Sæsonen har slet ikke levet op til forventningerne hos Barca, der i øjeblikket ser ud til at ende på tredjepladsen i La Liga. Catalanernes dårlige resultater ser nu også ud til at få store konsekvenser for omsætningen i den kommende sæson.

Barcas forhåbninger om at slutte sæsonen godt af, er på bare fire kampe smuldret. Catalanerne måtte først se sig slået ud af Champions League, på trods af en udesejr over Paris Saint-Germain, og efterfølgende tabte holdet til Real Madrid, selvom man ellers havde alle muligheder for at tage sejrsrigt fra Santiago Bernabéu.

Og som om det ikke kunne blive værre, tabte Barca i lørdags til Girona, som dermed overtog andenpladsen, hvilket også betød, at Real Madrid kunne krones som mestre i La Liga. Stemningen er dermed vendt på hovedet hos Xavi og hans mandskab, der har fire kampe endnu til at hente andenpladsen tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen


Sæsonens dårlige resultater har dog allerede sat sine spor i økonomien, hvilket avisen Sport forleden kunne belyse. Catalanerne kan som nævnt se frem mod en trofæløs sæson, hvilket er stik imod forventningerne hos ledelsen, og hvad der er budgetteret med i årsregnskabet.

Barca misser derudover også deltagelsen i næste års VM for klubhold, der kunne have givet en masse eksponering, samt en deltagelsessum på 50 mio. euro. Og skulle holdet ende på en tredjeplads, som det ser ud lige nu, går man også glip af næste års spanske Super Cup, og en omsætning på 6-8 mio. euro.

Der er samtidig også en forskel i omegnen af to mio. euro på at slutte på anden- eller tredjepladsen i ligaen. De to nederlag i dette års Champions League til Shahktar Donetsk og Royal Antwerp i gruppespillet, har også sat sine spor, da det ellers var forventede sejre, der kunne have indbragt tæt på seks mio. euro.

Samlet set kan Barca ende med at tabe omkring 60 mio. euro i omsætning til næste sæson, hvilket gør det langt sværere for ledelsen at agere på transfermarkedet. Catalanerne er dog nødt til at have en konkurrencedygtig trup for at kunne være med i kampen om titlerne, men hver en krone skal bruges ekstra fornuftigt i det kommende transfervindue.

// Champions League // La Liga
.:FORSIDE:.