fbpx

Den offentlige transport forbedres til Montjuïc

Peter Vyff - 24.06.22

// montjuic

Det ikoniske fodboldstadion Camp Nou skal renoveres og det betyder at Barca skal spille sine kampe på det olympiske stadion på Montjuïc i sæsonen 2023-24. Samtidig styrkes mulighederne for at komme til stadion.

Joan Laporta og resten af ledelsen præsenterede forleden det store renoveringsprojekt, der skal foregå over nogle år. Renoveringen kommer til at koste tæt på halvanden milliard euro, og det betyder samtidig at Barca skal spille sine hjemmekampe på det olympiske stadion på Montjuïc i en enkelt sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen


Catalanerene har derfor i samarbejde med det lokale byråd tænkt sig at forbedre det offentlige transportnetværk i Barcelona. Det betyder at det skulle blive nemmere og mere bæredygtigt for fodboldfans, at blive transporteret til -og fra fodboldstadionet Montjuïc.

Den ofte benyttede kabelbane ved havnen skal opgraderes, og der vil dagligt være flere busafgange fra midtbyen for at lette på transportknudepunkterne.

På kampdage vil metroforbindelsen også bliver øget, samt skal der anlægges en ny cykelsti, der gør det muligt at komme fra midtbyen og ud til stadion. Det betyder også at der bliver bygget tre nye cykeludlejningsstationer, samtidig med at belysningen langs vandre -og cykelruter vil blive forbedret.

Hele operationen forventes at koste Barca 15-20 millioner euro, og igangsættes hurtigst muligt, så alt er klar om et år.

.:FORSIDE:.