Barca står dårligt indbyrdes med Madrid-klubberne

Rune Stentoft Arlbjørn - 11.04.21

© Getty Images

Mesterskabet er slet ikke afgjort endnu på trods af resultatet i El Clásico, men nederlaget til Real Madrid i går gør, at catalanerne står dårligt i det indbyrdes regnskab med de to store Madrid-klubber.

Barca tabte den første kamp i sæsonen mod Altético Madrid på Wanda Metropolitano og senere i ligaen skal catalanerne møde de rød-hvide madrilenere på Camp Nou. Dertil har Barca nu tabt to gange i denne sæson til Real Madrid i La Liga.

Med en top i ligatabellen, som er så tæt som den er nu, efter Real Madrids sejr lørdag, så er det ikke utænkeligt, at ligaen ender med pointlighed blandt en eller flere af klubberne mellem Altético, Real Madrid og Barca. I det tilfælde står Barca altså nu skidt i det indbyrdes regnskab.

Med to nederlag til Real Madrid i denne sæson vil ærkerivalerne ende over Barca i tabellen i tilfælde af, at de to hold ender med lige mange point efter denne sæson. Det samme vil være tilfældet med Atlético Madrid, hvis catalanerne ikke vinder den anden kamp mod dem på Camp Nou. Det opgør spilles om fire uger.

For at undgå de scenarier er planen dermed klar for Barca i resten af sæsonen. Der skal vindes flere kampe og samles flere point end Altético og Real Madrid får i de sidste kampe, hvis catalanerne skal ende med at løfte trofæet endnu en gang.

Se stillingen i La Liga her.

.:FORSIDE:.