fbpx

Barca sparer mange penge på salget af Coutinho

Simon Arun Vrábel - 14.05.22

// Philippe Coutinho

Med salget af Coutinho slutter en affære om den dyreste fodboldspiller i Barcas historie, som aldrig kom i nærheden af sit prisskilt. Det positive er dog, at catalanerne sparer rigtig mange penge med brasilianerens afgang.

Det er et faktum, at Philippe Coutinho ikke vil blive savnet på Camp Nou, for 29-årige brasilianer kom aldrig i nærheden af dét niveau, som han viste i Liverpool. Købet af Countinho er det dyreste i klubbens historie og med en kæmpe løn er man i Barca glade for at have fundet en løsning, for selvom transfersummen er 100 millioner mindre end hvad man havde betalt i 2018, så sparer man nu hans enorme løn.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Med den pludselige afgang Neymar valgte den sportslige ledelse at satse på franske Ousmane Dembélé fra Dortmund og Philippe Coutinho fra Liverpool. Begge spillere havde viste flotte takter for deres respektive klubber og den helt store pengepung skulle derfor frem for at realisere købene. Med den store transfersum kom også at Coutinho angiveligt fik forhandlet en årsløn på – dengang – astronomiske 20 millioner euro plus diverse variable bonusser på plads.

Flere medier melder i dag samstemmigt, at brasilianeren er gået med til en lønnedgang på 70% for at imødekomme Aston Villas kontraktudspil og med de generelt høje lønninger i den engelske Premier League, er den store nedgang et tydeligt bevis på, hvor høj Countinhos løn hos catalanerne var. For Barca giver det tiltrængt luft i spillerbudgettet og af samme årsag håber man på, at kunne skille sig af med andre dyre spillere som eksempelvis Umtiti.

Xavi er helt sikkert glad for at få lukket dét kapitel således at han kan bruge noget af den frigjorte kapital til at forsætte sit projekt og rette fokus på fremtidens muligheder i stedet for fortidens fejl. En strategi som klubpræsident Joan Laporta helt sikkert støtter.

.:FORSIDE:.