fbpx
Annonce

Barca har ikke tabt hjemme mod Sevilla i 20 år

Simon Arun Vrábel - 29.09.23

// La Liga // Sevilla

Selvom man ikke altid skal stole på statistikkerne, så er det svært ikke at blive optimistisk op til kampen mod Sevilla. Man skal nemlig meget langt tilbage i historiebøgerne for at finde den sidste gang, at andaluserne vandt over Barca på catalanernes hjemmebane.

Kampene mod Sevilla er ofte intense og underholdende, men hvis man dykker ned i statistikkerne, så tegner der sig et klart billede af, at holdet fra Andalusien ofte yder Barca stor modstand på deres egen hjemmebane, men at deres besøg i den catalanske hovedstad sjældent ender med en sejr til Sevilla.

Hvis kampen imellem Barca og Sevilla ender med en 3-0 sejr til catalanerne vil det rent statistisk ikke være nogen overraskelse, for Xavis mandskab har tre ud af de seneste fem gange de to hold har mødt hinanden vundet med 3-0. Således vandt Barca begge kampe i sidste sæson med 3-0, og af de seneste fem opgør har Barca vundet fire og spillet en enkelt kamp uafgjort.

Artiklen fortsætter under annoncen


Selvom Barcas defensiv i denne sæson har virket langt mere usikker end sidste år, så har Sevilla-holdet haft svært ved at finde vejen igennem den catalanske forsvarskæde, og man skal derfor helt tilbage til sæsonen 2018/2019 for at finde den sidste gang, at Sevilla scorede to gange imod Barca. Holdet fra Andalusien har da også haft svært ved at få netmaskerne til at blafre i denne sæson, og kun en 5-1 sejr i sidste runde over Almeria pynter på målscoren, da man kun har scoret to mål i tre kampe inden da.

Der er da heller intet som tyder på, at Sevilla vinder kampen fredag aften og det til trods for, at Xavis mandskab havde svært ved at få spillet til at flyde i kampen mod Mallorca tidligere på ugen. Sidste gang Sevilla vandt en kamp over Barca var i sæsonen 2015/2016, og hvis man kigger på hjemmebanestatistikken i Barcelona, så skal man helt tilbage til den 14. spillerunde i sæsonen 2002/2003 da andaluserne vandt med 0-3 på Camp Nou.

Alle pile peger således i retning af en Barca-sejr i aftenens hjemmekamp mod Sevilla, men ligesom statistikken også talte sit tydelige sprog for en Barca-sejr over Mallorca, så viste 2-2 resultatet på ferieøen med al tydelighed, at det er nutidens resultater som skaber fortidens historik.

.:FORSIDE:.