fbpx
Annonce

Avis: Her er detaljerne i Dembélés nye kontrakt

Simon Arun Vrábel - 15.08.22

// Ousmane Dembélé

Den catalanske avis Sport har fået indsigt i den nye kontrakt, som Ousmane Dembélé har skrevet under på og især hans frikøbsklausul er overraskende lav. Samtidig modtager franskmanden halvdelen af beløbet, hvis klausulen udløses.

Detaljerne i Dembélé kontrakt har set dagens lys og hvor der i flere medier længe havde været tale om en meget præstationsbaseret kontrakt, så er det ikke tilfældet hvis man skal tro den information, som catalanske Sport præsenterer.

Ousmane Dembélé og den sportslige ledelse har forhandlet om en ny kontrakt igennem et helt år og forhandlingerne gik endda så vidt, at franskmanden endte med at stå uden en ny klub i en kort periode. Parterne fik dog som bekendt enderne til at mødes således Xavi og Dembélé kan forsætte dét arbejde, som de begge har omtalt i positive vendinger overfor diverse medier.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Den catalanske avis Sport har nu fået indsigt i kontrakten og det er specielt interessant, da Dembélé og hans agent Moussa Sissoko inden da havde forhandlet med mange andre klubber, herunder Juventus, PSG og Chelsea. Flere kilder mener at vide, at ingen klubber ønskede at møde franskmandens lønkrav og derfor er det interessant at se på hvilket tilbud Mateu Alemany og resten af den sportslige ledelse fik overbevist franskmanden med.

Dembélé har skrevet under på en kontrakt for de kommende to sæsoner og i den periode modtager franskmanden 16 millioner euro før skat. Hertil kommer diverse bonusser, som kun udgør et beskedent beløb på fire millioner euro og det er bemærkelsesværdigt, da mange havde forventet en kontrakt, som i højere grad var præstationsbaseret. Hvis franskmanden indfrier samtlige bonusser, vil han derfor få udbetalt samlet 40 millioner euro over de næste to år.

En anden bemærkelsesværdig ting er, at Dembélé har fået en meget lav frikøbsklausul på kun 100 millioner euro. Til sammenligning har mange af de andre kontrakter som klubben har lavet, blandt andet med Araújo og Ansu Fati, en frikøbsklausul på 1000 millioner euro. Endnu mere atypisk er det, at hvis en klub skulle vælge at udløse franskmandens beskedne frikøbsklausul, så vil 50% af beløbet, nemlig 50 millioner euro, tilfalde franskmanden selv.

Det lader derfor til, at franskmanden i sidste ende fik sin vilje en lang del af vejen og det en stor del af årsagen dertil tilfalder helt sikkert Xavi, som meget gerne så, at Dembélé forsatte i truppen. Det spændende bliver nu at se, om han kan forsætte de gode takter, som han viste i slutningen af sæsonen og i den netop overståede pre-season, for i så fald vil han være sin høje løn værd.

.:FORSIDE:.