fbpx
Annonce

Avis: Barca klar til at tale om omstridt CVC-aftale!

FCBARCELONA.DK - 14.12.21

// CVC

ps5 art


La Liga har indgået en lukrativ aftale med investeringsfonden CVC, hvor milliarder at euro fordeles mellem klubberne. Barca har dog nægtet at deltage og det medførte et farvel til Messi, men nu meldes de klar til at forhandle.

Barca har sammen med Real Madrid og Athletic Club Bilbao raset mod den aftale som La Liga har indgået med investeringsfonden CVC. De tre klubber mener ikke at aftalen er til fordel for klubberne, men det argument står de alene med, for alle de øvrige klubber i ligaen har godkendt aftalen.

Artiklen fortsætter under annoncen


CVC tilfører La Liga massive 2,7 mia. euro her og nu, mod at modtage 10% af tv-indtægterne fra La Liga gennem de næste 50 år. De mange penge skal primært fordeles mellem klubberne.

I sommer meddelte La Liga præsident Javier Tebas, at Barca kunne have fået plads i lønregnskabet til Leo Messi, hvis de havde accepteret aftalen med CVC, men svaret fra Laporta var dengang klart - klubbens økonomiske interesser kom foran enhver spiller, også Leo Messi.

Laporta mente ikke at Barcas andel af pengene fra CVC ville stå mål med de 10% Barca skal afgive af deres tv-indtægter over 50 år. Derfor afviste han katagorisk aftalen og det betød altså et farvel til Messi.

Nu fortæller avisen Sport overraskende, at Barca nu er i dialog med CVC om en aftale. Målet skulle være at skaffe indtægter til Barcas slunke klubkasse, så der kan hentes forstærkninger allerede til januar.

Barca ønsker angiveligt aftalen justeret, så den er mere spiselig for catalanerne. Spørgsmålet er hvad CVC siger til det og hvordan de øvrige klubber i La Liga vil reagere på en særaftale.

At Laporta nu pludselig gerne vil tale med CVC vidner om, hvor presset klubbens økonomi er. Samtidig ved alle at der er brug for forstærkninger og dem er der ikke råd til, uden nye penge i kassen. De kommer måske nu fra CVC.

.:FORSIDE:.