fbpx

Alba og Busquets viste klassen mod Mallorca

Allan Stefan - 03.05.22

// Sergio Busquets // Jordi Alba

Jordi Alba og Sergio Busquets’ gode aktioner i Mallorca-kampen har kastet en række statistikker fra sig. Alba slog rekorden for flest pasninger i ligaen denne sæson, mens Busquets scorede sit første mål med venstre fod i knap otte år. 

De rutinerede catalanere viste klassen mod Mallorca, og løftede igen deres spil efter at have spillet en håndfuld kampe under vanligt niveau. Alba og Busquets gjorde forskellen på en aften, hvor ingen ud over Memphis for alvor foldede sig ud.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Alba slog Liga-rekorden for flest afleveringer
Jordi Alba spillede en mere end godkendt kamp mod Mallorca og havde også andensidste fod på Memphis’ forløsende scoring til 1-0. Dagen derpå blev Alba i de catalanske medier dog hyldet for de mange gode pasninger og berøringer. 136 gange ramte Alba en medspiller, samtidig med at have 157 berøringer på bolden. Tallene viser, at venstrebacken tog ansvaret på sig og førte an i det opbyggende spil - noget man har savnet fra hans fod i de tre seneste nederlag mod Rayo, Cádiz og Frankfurt. Alba står nu noteret for 11 assists og 2 mål i alle turneringer i denne sæson, hvilket kan betragtes som ganske hæderligt.   

Busquets første mål med venstre ben i otte år
Sergio Busquets dukkede op, som en trold af en æske, i det 54. minut og scorede på flotteste vis Barcas anden scoring. Scoringen til 2-0 var midtbanespillerens første mål med venstreskøjten i knap otte år. Målet viste sig at være forskellen på en vital sejr eller endnu en skuffelse mod et bundhold.

Anførerens mål til 2-0 var hans niende scoring med venstre ben ud af de 18 mål, som catalaneren hidtil har scoret i hans glorværdige Barca-karriere. Scoringerne er fordelt på tre mål med hovedet, seks med højre og ni med venstre, hvilket kan virke pudsigt når hans foretrukne ben er det højre.

Summa summarum, så steppede Sergio Busquets og Jordi Alba op, og beviste at de fortsat har klassen til at kunne begå sig på et Barca-mandskab, der den kommende tid forventes at gennemgå en mindre revolution med de mange nye ansigter ledelsen har varslet til sommer.

.:FORSIDE:.