Abidal ødelagde sit renomme som sportsdirektør

FCBARCELONA.DK - 19.08.20


Eric Abidal stoppede tirsdag som sportsdirektør i Barca efter nogle turbulente år, hvor han aldrig lykkedes med det sportslige projekt. Det har sat dybe ridser i lakken i tilhængernes mening om den ellers elskede franskmand.

Abidal spillede i Barca i seks sæsoner fra 2007 til 2013, hvor han som forsvarsspiller i den gyldne periode med Pep Guardiola som træner blev en elsket mand på Camp Nou. Franskmanden fik næsten status som legende i klubben og han forlod i 2013 Barcelona med en enorm anerkendelse.

I juni 2018 vendte Eric Abidal så tilbage til Barcelona - denne gang i rollen som sportsdirektør. Ved franskmandens tiltrædelse var Ernesto Valverde træner og det blev aldrig nogen stor succes på trods af succes i ligaen. Enorme kollaps i Champions League mod Roma og Liverpool satte en tyk streg under et mangelfuldt sportsligt projekt. Derudover blev der sat et stort spørgsmålstegn ved transfer-strategien, samt den manglende satsning på La Masia.

I januar 2020 fyrede den sportslige ledelse så Ernesto Valverde og i stedet ansatte man Quique Setién. En løsning, som også viste sig at være uholdbar og som endte med at efterlade klubben i den største krise i nyere tid. Sæsonen 2019/2020 endte uden titler og med et ydmygende nederlag til Bayern på 8-2 i CHampions League kvartfinalen.

Tirsdag måtte Eric Abidal efter to år som sportsdirektør pakke sine ting og se sin kontrakt ophævet. Franskmandens indsats bliver kritiseret af mange og det kan da heller ikke diskuteres, at Barca har manglet klarhed, visioner og dybde i det sportslige projekt. En udvikling, som Abidal må stå til ansvar for.

Hvor Abidal tidligere var elsket som spiller og som person på Camp Nou, har hans to år som sportsdirektør sat dybe ridser i lakken i catalanernes opfattelse af den tidligere forsvarsspiller. Der var derfor stor tilfredshed og jubel hos de fleste tilhængere, da Abidal tirsdag forlod sit job på Camp Nou. Nu er spørgsmålet så, om de mange fans efterhånden vil finde de gamle minder frem med Abidal som spiller eller om det skuffende ophold som sportsdirektør har ødelagt hans renomme for altid.

644x70

.:FORSIDE:.