80% boldbesiddelse, men kun 1 point ud af 6 mulige

FCBARCELONA.DK - 23.02.21


Fodbold er ikke en retfærdig sportsgren. Bare fordi man har det bedste hold, spiller bedst, har bolden mest og skaber flest chancer, betyder det ikke at man vinder. Det må Barca sande i sine to opgør mod Cádiz.

Dønningerne fra det skuffende 1-1 resultat mod oprykkerne fra Cádiz søndag eftermiddag har endnu ikke lagt sig. Nu har avisen El Mundo Deportivo dykket ned i nogle fakta fra Barcas to kampe mod andalusierne, hvor det kun er blevet til en enkelt point til det catalanske mandskab.

Da de to hold mødtes i Cádiz i starten af december, overraskede andalusierne med en 2-1 sejr. I det opgør dominerede Barca massivt med en boldbesiddelse på 82%.

I søndags på Camp Nou var boldbesiddelsen på samme niveau, mere præcist 80%. Alligevel stod det 1-1 da kampen blev fløjtet af.

Barcas budget er astronomisk højere end hvad Cádiz har at råde over og ingen kan være uenige i, at niveuaet i Barcas trup er markant over det andalusiske. Alligevel står Cádiz tilbage med fem point efter de to indbyrdes kampe.

Cádiz udstiller et generelt problem hos Barca denne sæson, for det er ikke det eneste hold der har hentet point i opgør hvor bolden og chancerne har tilhørt Barca.

Det er med garanti noget der frustrerer Ronald Koeman, for netop uventede pointtab er årsagen til, at Barca er langt efter i ligatabellen. De syntes ellers på rette vej efter syv sejre i træk, men bommerten mod Cádiz var et stort skridt i den forkerte retning.

.:FORSIDE:.