// Slavia Prag

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets (Vidal 78'), De Jong, Arthur (Rakitic 83'), Messi, Griezmann (Dembélé 68'), Suárez

Bænk: Neto, Rakitic, Todibo, Dembélé, Arturo Vidal, Junior og Ansu Fati.

Mål: 0-1 Messi (3'), 1-1 Boril (50'), 1-2 Olayinka, selvmål (57')

Barca var onsdag aften i aktion i Champions League, da man på udebane mødte Slavia Prag. Ernesto Valverde havde for anden kamp i træk valgt Griezmann, Suárez og Messi til angrebet, mens det i forsvaret var Semedo og Piqué, som var med i stedet for de skadede Sergi Roberto og Samuel Umtiti.

Og catalanerne startede som lyn og torden, da man allerede efter tre minutter udnyttede en fejl af hjemmeholdet. Messi spillede bolden til Arthur, som spillede argentineren fri i feltet, hvor han nemt og helt alene kunne sende bolden i mål. 0-1 til Barca.

Med scoringen var det som om, at Barca slap speederen og det kunne straks ses. Slavia Prag begyndte at tro mere og mere på det, og efter 20 minutter var en udligning tæt på, da Zeleny i en fri position måtte se afslutningen taget af Ter Stegen. Efter både 36 og 37 minutter var hjemmeholdet igen tæt på, men endnu engang viste Ter Stegen klassen i målet, hvor han fandt flotte redninger frem. Få minutter senere burde De Jong have udbygget føringen, men hans afslutning fra højre side af feltet blevet reddet af målmanden.

Der blev ikke scoret flere gange i første halvleg, som dermed endte med en føring på 0-1 til Barca. En god start af catalanerne resulterede i et mål, men herefter var Barca-spillerne på hælene og kunne takke Ter Stegen for, at man kunne gå til pause med en føring.

I anden halvleg så Barca-spillerne desværre ikke bedre ud og Slavia Prag viste langt mere gejst og vilje. Det gav pote efter bare fem minutter, da et tøvende Barca-forsvar gav masser af plads, og så kunne Boril bringe balance i regnskabet. 1-1 efter 50 minutter. Hjemmeholdet fik yderligere tro på tingene efter scoringen, men ud af ingenting og stik imod spil og chancer var det i stedet Barca, som efter 57 minutter kunne bringe sig foran. Messi slog et frispark til bagerste stolpe, hvor Suárez fra en næsten umulig position sendte bolden i mål via en forsvarsspiller. 1-2 til Barca.

Efter målet til 1-2 fik Barca en smule mere styr på spillet. Efter 68 minutter blev Messi spillet fri i feltet af Alba, men keeperen reddede. Kort efter blev en særdeles anonym Griezmann taget ud og ind kom Dembélé, som kunne se Suárez sende en afslutning lige forbi mål i ellers helt fri position. Efter 75 minutter burde Messi selv have lukket kampen, da han blev spillet helt fri foran mål. Argentineren missede dog sin afslutning fulstændigt og bolden gik forbi mål. Kæmpe afbrænder!

Med lidt over 10 minutter tilbage blev Vidal sendt på banen i stedet for Busquets, som endnu engang ikke var overbevisende på den defensive midtbane. Udskiftningen bragte dog ikke noget positivt med sig og i stedet var det Slavia Prag, som pressede på i slutningen af kampen, hvor catalanerne var trykket helt i bund. I sidste minut fik Barca en kontra tre mod én, men den chance blev misbrugt af Messi. På trods af store vanskeligheder lykkedes det dog for Valverdes troppen at holde føringen og dermed endte kampen med 1-2 til Barca. En vigtig sejr til Messi og co., som dog rent spillemæssigt bestemt ikke var imponerende.