FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Araujo 81’), Piqué, Garcia, Dest, Busquets, Nico, Gavi (Demir 80’), Coutinho (Puig 60’), Memphis, Luuk de Jong (Fati 80’)

Bænk: Neto, Peña, Araujo, Umtiti, Lenglet, Puig, Demir, Ansu Fati

Mål: 1-0 Memphis, straffe (7’), 2-0 Luuk de Jong (14’), 3-0 Ansu Fati (90’)

Efter to uafgjorte kampe mod Granada og Cádiz, var der pres på Koeman og hans spillere til hjemmekampen mod Levante. Her vendte Coutinho tilbage til startopstillingen, hvor der også var blevet plads til de unge talenter Gavi og Nico.

Barca lagde ud i godt tempo hvor spillet fungerede fint og det gav udbytte allerede i det 6. minut. Her bød Memphis på en god dribletur ind i feltet, hvor han blev nedlagt. Klart straffe og det tog Memphis selv sig af med usvigelig sikkerhed. 1-0 og perfekt start for Barca. Hjemmeholdet fortsatte de gode takter og Levante havde det svært på Camp Nou. Barcas genpres fungerede godt og det betød at bolden næsten hele tiden var på catalanske fødder.

article stol

Efter 14 minutters spil var Barca igen farlige, da Dest lagde en præcis pasning ind til Luuk de Jong på kanten af feltet og han sendte sikkert bolden i nettet til en 2-0 scoring. Det var hollænderens første scoring i Barca-trøjen. Kort efter var Levante farlige for første gang i opgøret, men Ter Stegen fik sikkert greb om bolden. Barca kontrollerede kampen fuldstændig og man så noget af det tiki-taka spil, som tilhænger har savnet så meget. Det skabte tydeligvis glæde på Camp Nou. Midt i halvlegen var det tæt på endnu en scoring efter et kort hjørnespark, men Piqué brændte fælt ved at sende bolden tæt forbi mål.

Der var hele tiden fare på færde foran Levantes felt og i det 37. minut blev Gavi spillet komplet fri i dybden af Mingueza. Den unge spiller forsøgte at loppe bolden over målmanden, men det lykkedes ikke. Her burde Gavi have set en helt fri Luuk de Jong inde foran mål. Få minutter senere var det Memphis der forsøgte sig med et godt hovedstød, men en klasseredning af Levante-keeperen forhindrede en scoring. Det blev sidste farlige aktion i en flot første halvleg af Barca, hvor de godt kunne have været foran med mere end 2-0.

Barca fortsatte i samme spor i anden halvleg, hvor Memphis i de første minutter havde et par gode forsøg, men hvor målmanden i begge tilfælde fik afværget. Herefter kom der en periode, hvor tempoet røg noget ud af Barcas spil og det betød samtidig færre målchancer. Barcas overtag var dog fortsat markant, for Levante fik ikke lov til at skabe noget. Efter en time ville Koeman prøve noget nyt, da Riqui Puig afløste Coutinho.

Barca kom op i fart igen og de skabte igen farlige situationer mod et overmatchet Levante mandskab, der havde svært ved at følge med. Først afsluttede Nico og Memphis forgæves og midt i halvlegen tog Puig på en flot slalomtur ind i feltet, men bolden blev prikket til hjørne. Kort efter var det Dest der sendte et godt skud af sted, men også her greb keeperen ind. Der hang et mål mere i luften, men tiden gik uden at det kom. 10 minutter før tid var Luuk de Jong tæt på med et hovedstød, men her strøg bolden tæt over mål. Lige efter blev der jublet på Camp Nou, for her kom Ansu Fati på banen til sit længe ventede comeback. Han afløste Luuk de Jong og samtidig kom Araujo og Demir ind i stedet for Mingueza og Gavi.

Få minutter senere viste Levante pludselig tænder med en kæmpe mulighed, hvor bolden blev sendt tæt over mål. Her holdt man vejret på Camp Nou. Det sluttede dog ikke med det, for lige efter fik gæsterne to forsøg mere, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Blot et par minutter efter viste Ansu Fati sig flot frem med en god aktion der gav hjørne og lige efter blev han nok snydt for et straffespark efter en god dribletur, men dommeren ville ikke engang se på VAR. Det tog ikke modet fra Fati, der i det sidste ordinære minut fik bolden godt med sig udenfor feltet, hvor han sendte et overraskende skud afsted, hvor bolden strøg i mål. 3-0 og fantastisk comeback til Ansu Fati efter næsten et år udenfor.

Det blev den perfekte afslutning på en flot kamp af Barca, hvor der aldrig var tvivl om resultatet og hvor sejren sagtens kunne være blevet større.